POSLJEDNJI OPROŠTAJ: Poznato vrijeme i mjesto komemoracije Massimu Saviću

Na oproštaju od Massima, koji je preminuo jučer u 61. godini nakon kratke i herojske borbe s opakom bolesti, muzikom će se oprostiti njegovi bliski saradnici.

  • Regija

  • 24. Dec. 2022  24. Dec. 2022

  • 0

Komemoracija za jedinstvenog i neponovljivog muzičara koji je bio satkan od umjetnosti - Massima Savića održat će se u petak, 30. decembra u 11 sati u zagrebačkom HNK.

Na oproštaju od Massima, koji je preminuo jučer u 61. godini nakon kratke i herojske borbe s opakom bolesti, muzikom će se oprostiti njegovi bliski saradnici.

Njegova ekipa s kojom je odsvirao svoj posljednji koncert u Areni Zagreb 5. novembra, na pozornici HNK će odsvirati neke od Massimovih najvećih i njemu najdražih hitova i okupljeni će slušati instrumentale tih pjesama, jer Massimov vokal niko ne može zamijeniti.

Posljednji ispraćaj će biti u Zadru, gradu njegove supruge Eni koji je Massimo zavolio kao svoj i često je isticao kako je porodica njegove supruge i njegova porodica, a vrijeme pogreba će biti poznato uskoro, piše Večernji list.

Njegova supruga i kći jučer su se od svog voljenog supruga i tate oprostile ovom emotivnom objavom: "Naš tata, suprug, ponos i ljubav, Massimo Savić, napustio nas je nakon kratke, ali herojske borbe. Iako je otišao s ovoga svijeta, u našim će dušama živjeti vječno; nasmijan, topao, snažan, pun ljubavi i satkan od umjetnosti. Zauvijek ćemo biti tvoje cure. Eni i Mirna”.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...