JOŠ JEDNA EVROPSKA ZEMLJA UVODI RIGOROZNE KAZNE: Za ove prekršaje doživotna suspenzija vozačke dozvole i oduzimanje vozila…

U nesrećama je živote izgubilo 1450 osoba, što odgovara porastu od 15 posto u odnosu na prvu polovicu 2021. godine.

  • Auto

  • 25. Dec. 2022  

  • 0

Zamjenik talijanskog premijera i ministar prometa Matteo Salvini planira revidirati propise o cestovnom prometu i želi postrožiti kazne za alkohol i vožnju pod utjecajem droga nakon što su se posljednjih dana u zemlji ponovili teški slučajevi prometnih nesreća s poginulim mladim osobama.

– Za najteže slučajeve treba razmotriti doživotnu suspenziju vozačke dozvole. Ako neko svjesno vozi pod utjecajem droga ili u pijanom stanju, uzrokujući nesreće, smrti i ozljede, nije dovoljno oduzeti mu prometnu dozvolu na godinu ili dvije. U takvim slučajevima može se i treba razmotriti doživotna suspenzija vozačke dozvole, rekao je Salvini.

U Italiji se također planira revizija kazni. Veće prometne kazne trebali bi plaćati oni s višim primanjima, plan je Ministarstva prometa. U prvoj polovici 2022. broj prometnih nesreća u Italiji naglo je porastao. Od januara do kraja juna 2022. godine prijavljeno je 81.437 prometnih nesreća, što je povećanje od 24,7 posto u odnosu na isto razdoblje 2021. godine. U nesrećama je živote izgubilo 1450 osoba, što odgovara porastu od 15 posto u odnosu na prvu polovicu 2021. godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...