DODIK NE ODUSTAJE: Otkriven plan za opoziv načelnika Bijeljine, sve će biti gotovo do...

To je, kako kaže, bila kap koja je prelila času te su i zatražili da se o tome, odnosno o ideji opoziva, izjasne i stranke sa kojima su u koaliciji.

  • Mini market

  • 27. Dec. 2022  

  • 1

Gradski odbor SNSD-a zvanično je otvorio priču o opozivu gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, a konačna odluka mogla bi biti poznata već u prvim danima januara, kada stavove o tome zauzmu i njihovi koalicioni partneri sa kojima imaju i većinu u Skupštini.

Iz koalicije okupljene oko SNSD-a su, između ostalih, SDSS, DEMOS, SP, US i Pokret za Bijeljinu, u nekoliko navrata je ukazivano na to da Petrović (SDS) ne vodi dobro grad u Semberiji, ali ovaj put su otišli korak dalje.

Predsjednik bijeljinskog odbora SNSD-a Miroslav Milovanović za “Glas” je potvrdio da su otvorili temu Petrovićevog opoziva nakon što je, kako kaže, bespotrebno zakomplikovao dodjelu pomoći od 250 KM penzionerima, sa najnižim primanjima nakon što je u parlamentu usvojen taj amandman.

- Od početka imamo zamjerki na njegov rad, ali sada, umjesto da jednostavno ovaj posao završe u koordinaciji sa Fondom PIO, koji ima na jednom mjestu sve evidencije i spiskove penzionera, oni su zatražili od penzionera da dostave dokaze u gradsku upravu da imaju najnižu penziju, a ima ih oko 1.000, gužve su, ljudi odustaju jer ne mogu da stoje u redu. Mogli su elegantno da to završe putem Fonda, ali su odlučili da maltretiraju penzionere, tvrdi Milovanović.

To je, kako kaže, bila kap koja je prelila času te su i zatražili da se o tome, odnosno o ideji opoziva, izjasne i stranke sa kojima su u koaliciji.

- Zaključeno je da svi oni o tome rasprave na sjednicama organa stranaka i odluče da li u to treba ići ili ne. Dogovor je da sve te procedure završe do Božića, nakon čega bismo išli ili u opoziv ili konačno odustali od te priče, rekao je Milovanović.

Podrška najavljenom opozivu je stigla i iz DNS-a. Član Predsjedništva i predsjednik Regionalnog odbora Savo Popić jučer je poručio da je Petrović mogao da mnogo više učini za Bijeljinu, ali i da očigledno nije dorastao poziciji gradonačelnika drugog po veličini grada u Republici Srpskoj.

- Ili umiješ ili ne, a Vi očigledno ne umijete, poručio je Popić.

Poziv SNSD-a će razmotriti i u DEMOS-u.

- Vjerujem da je ta odluka ozbiljno pripremljena i da nije napamet donesena, tako da će DEMOS svoj konačan stav donijeti kada je razmotri, izjavio je prvi čovjek te stranke Nedeljko Čubrilović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...