SEVLID HURTIĆ ODGOVORIO ZVANIČNIKU NAŠE STRANKE: "Gospodine Arnaut, vaše frustracije oko nemogućnosti funkcionisanja osmorke, odnosno šestorke, nemojte liječiti spinovanjima i aktualiziranjem neistina!"

Na adresu našeg portala danas je stiglo pismo/odgovor Sevlida Hurtića koje prenosimo integralno

  • Politika

  • 07. Jan. 2023  07. Jan. 2023

  • 9

Gostujući jučer u programu TVSA zvaničnik Naše stranke Damir Arnaut prozvao je ministra u Vladi RS i člana Pokreta za državu Sevlida Hurtića optužujući ga da je problematičniji izbor od SNSD-ovog Denis Šulića.

Arnaut je, također, optužio Hurtića da je "u potpunosti Dodikov čovjek" i da je SNSD-u omogućio četvrtog delegata u Fomu naroda PSBiH.

Na adresu našeg portala danas je stiglo pismo/odgovor Sevlida Hurtića koje prenosimo integralno:

Poštovani gospodine Arnaut,

Iako posljednjih mjeseci rijetko odgovaram na brojne napade u medijima, osjećao sam potrebu da odgovorim na Vaše posljednje izjave, u kojima ste me lično uvrijedili.

Ne pišem ovaj odgovor zbog Vas i Vaše političke ličnosti koja je, uz dužno poštovanje, potpuno irelevantna, nego pišem zbog građana koji su mi dali veliko povjerenje na izborima. Dužan sam da odgovorim na neistine i uvrede koje ste iznijeli.

Vi ste, komentarišući prijedlog sa sastanka u Doboju i mogućnost da ja budem predložen za ministra u Vijeću ministara Bosne i Hercegovine, kazali da je to „još više problematično“ i „strahovito zabrinjavajuće“, banalizujući moju nacionalnu pripadnost i ponavljajući neistine o četvrtom delegatu i mom navodnom amidžiću.

"LJUBITELJ KOMPENZACIJA"

Recimo, i meni je još više problematično da likovi poput Vas, u narodu prepoznati kao preletači i ljubitelji kompenzacija, mogu uopšte bilo šta komentarisati i bilo koga predstavljati.

U izjavama me vrijeđate i imputirate da bih ja, kada bih eventualno bio izabran na poziciju ministra u Vijeću ministara, uradio nešto protiv Bosne i Hercegovine. Zaista, za mene je strahovito zabrinjavajuće, da jedan dezerter borca Armije RBiH predstavlja kao crvenu liniju ispod koje se ne smije ići.

Također, i meni je problematično, ali ne komentarišem, da likovi čiji vokabular nije dobacio ni do III sekretara, imaju ambiciju, ali i tragikomično se nameću da budu ministri vanjskih poslova moje države.

Mnogo je razlika, između nas, gospodine Arnaut.

Recimo, dok ste Vi ispijali kafe u Radićevoj ulici u centru Sarajeva, ja sam, lično svojim sredstvima, paketićima obradovao 500 povratničke djece u Doboju. Dok ste Vi smišljali nove tvitove da bi mene blatili, ja sam u Prijedoru vodio brigu o ugroženim kategorijama stanovništva.

U životu sam išao težim putem.

Dok sam zajedno sa kolegama iz Pokreta za državu svakodnevno boravio sa našim ljudima u dijaspori, govoreći o važnosti glasanja na izborima, Vi ste u hladovini dijelili predizborne letke u Titovoj ulici.

U politiku sam ušao kao realizovani i uspješni privrednik, a Vi ste, kako porodična tradicija nalaže, naslijedili budžetske jasle. I zabrinjavajuće mi je da ćete još četiri godine biti korisnik narodnih para, a prethodnih 16 godina ništa vidljivo niste uradili.
Ja sam osnovao stranku, a Vi ste mijenjali stranke. Kandidovao sam se u RS-u, u mom Doboju, gdje moja stranka ima značajan broj odbornika. Dio smo vlasti i mnogo toga smo uradili za naš narod. I ovo je bio teži put, ali Vi to ne razumijete.
Sada ću pokušati pomoći svim građanima, s fokusom na Bošnjake koji su mi dali veliko povjerenje, sa višeg, entitetskog nivoa vlasti. I već to radim. Vaša stranka ne postoji u ovom dijelu Bosne i Hercegovine, pa mi je strahovito zabrinjavajuće otkud Vam uopšte pravo da bilo šta komentarišete.

Vi uopšte ne znate kako živi običan čovjek i povratnik u Doboju ili Tesliću. Ja znam. Zato, ja njima polažem račune, a ne likovima poput Vas iz „marindvorske“ stranke, koji misle da je Jelah u Krajini, a Ilidža izvan Kantona Sarajevo.

Jednom ste kazali da Vam je novogodišnja želja da posjetite Banjaluku, kao da se radi o gradu na nekom drugom kontinentu. Pa bujrum, u Banjaluku, jedan od najljepših gradova u našoj domovini. Tu je moje radno mjesto.

"AMIR NIJE MOJ AMIDŽIĆ"

Da ponovim, Amir Hurtić nije moj amidžić. Prestanite lagati. On nije, kako kažete „taj Amir Hurtić“. On je delegat u Klubu Bošnjaka u Vijeću naroda RS, koji je za razliku od Vas i Vašeg parazitiranja na budžetu, ovih dana počelo da radi svoj posao i zajedno sa četiri kolege u Klubu Bošnjaka, pokrenuo pitanje zaštite vitalnog nacionalnog interesa zbog zakona o imovini.

Šta ste Vi uradili dok ste bili poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, osim što ste promijenili stranku i postavljali besmislena poslanička pitanja?

Nisam ja omogućio Dodiku četvrtog delegata, nego opozicija, koja nije bila spremna da podrži našeg kandidata. I ne razumijem zašto uporno ponavljate kako sam ja Dodikov čovjek, a ne bi Vam bile mrske ruke SNSD-ovih poslanika da Vas podrže za ministra vanjskih poslova Bosne i Hercegovine. Podsjetit ću Vas, ukoliko do pisanja ovog odgovora niste promijenili stranku, Naša stranka, čiji ste član, je koalicioni partner SNSD-a na državnom nivou.

Vaše frustracije oko nemogućnosti funkcionisanja osmorke, odnosno šestorke, nemojte pokušavati liječiti spinovanjima i aktualiziranjem neistina. Ja Vam ne mogu pomoći da ispunite Vašu životnu želju i postanete ministar vanjskih poslova. A i da mogu, to ne bih uradio, jer ste bili potpuno nevidljivi dok se bili ambasador naše države u Australiji.

I na kraju, ovo Vaše banalizovanje nacionalne pripadnosti, je posebno uvredljivo. Ja sam Bošnjak i na to sam ponosan. Ne znam kako se Vi izjašnjavate, niti me zanima. Ljude vrednujem po tome kakvi su, koliko znaju i šta su uradili. Jasno mi je da su pojedinci u stranci kojoj pripadate, zbog pozicija mijenjali nacionalnost. To je vaše pravo. Ja to poniženje sebi ne bi dozvolio.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...