DRITAN ABAZOVIĆ PORUČIO: "Logično je da parlamentarni i predsjednički izbori budu održani istovremeno"

Povodom propalih pregovora o novoj Vladi, kazao je kako je URA tražila da se prvo dođe do “dogovora oko svega”, a da sjednica Skupštine bude održana onda kada bude poznato “ko će i kako biti biran”.

  • Regija

  • 07. Jan. 2023  07. Jan. 2023

  • 1

Logično je da parlamentarni i predsjednički izbori budu održani istovremeno, poručio je premijer Crne Gore u tehničkom mandatu Dritan Abazović.

On je istakao da, povodom vanrednih parlamentarnih izbora, “tu mora biti dogovora oko skraćenja mandata”.

“Nadam se da će predsjednica parlamenta raspisati predsjedničke izbore što prije, a što se parlamentarnih izbora tiče, tu mora biti dogovora oko skraćenja mandata”, kazao je Abazović za Dan.

Povodom propalih pregovora o novoj Vladi, kazao je kako je URA tražila da se prvo dođe do “dogovora oko svega”, a da sjednica Skupštine bude održana onda kada bude poznato “ko će i kako biti biran”.

“Mislim da je neozbiljno da se to naknadno radi. Ne želim da se stvori pogrešan utisak u odnosu na mandatara, on je pokušao da svoj posao odradi vrlo korektno i tolerantno je postupio prema svima, sa respektom prema svemu što se čulo. Saslušao je sve predloge i modele. Ne vidim kako bismo mogli opet da se vratimo za isti sto, a da imamo sličnu situaciju. Da li se nešto može promijeniti? Političari često iznenade. Ako bude prijatnog iznenađenja, onda nema nikakvih problema”, istakao je Abazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...