ŽESTOKE REAKCIJE NA STAVOVE ŽARKA PAPIĆA: "Ovo je automatsko proglašavanje teroristom svakoga ko se javno usudi iznijeti bilo kakve nacionalne ili vjerske sentimente!"

Stavovi Žarka Papića odmah su izazvali burne reakcije na društvenim mrežama, a Slobodna Bosna donosi vam neke od njih.

  • Politika

  • 08. Jan. 2023  08. Jan. 2023

  • 19

"Istovremeno, već vidljiva tranzicija bošnjačkog nacionalizma od evropskog tipa nacionalizma ka islamskom nacionalizmu sa vjerom u centru i 'iranskom vezom' je na djelu. Antizapadna retorika u političkim krugovima i medijima logičan je dio prethodnog", napisao je, pored ostalog, u posljednjoj kolumni za sarajevsko Oslobođenje politički analitičar Žarko Papić.

Ovakvi stavovi odmah su izazvali burne reakcije na društvenim mrežama, a Slobodna Bosna donosi vam neke od njih.

"Ovako su Darko Tanasković i Miroljub Jeftić pisali u NIN-u 1987. Danas Žarko Papić u Oslobođenju. Ovo je automatsko proglašavanje teroristom svakoga ko se javno usudi iznijeti bilo kakve nacionalne ili vjerske sentimente i šovinističko sranje koje vodi u masovne grobnice", poručio je u reakciji Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra u Srebrenici.

Na Papićeve stavove reagovao je i profesor Filozofskog fakulteta u Sarajevu Vahidin Preljević.

"Strijela je odapeta, drugi dio. Frejmovanje u današnjem Oslobođenju: svaka kritika politike vazalstva prema Dodiku/Čoviću bit će označena kao bošnjački nacionalizam, a taj opet kao islamski radikalizam. Autor je, kako sam veli, napisao Schmidtove amandmane i dežurni je politički analitičar", poručio je profesor Preljević.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...