OBILJEŽAVANJE NEUSTAVNOG PRAZNIKA: U Banja Luci počela svečana akademija, prisustvuje i Davor Pranjić iz HDZ-a (FOTO)

Milorad Dodik dodijelio je ranije odlikovanja. Među njima je i šokantno odlikovanje Vladimira Putina.

  • Politika

  • 08. Jan. 2023  

  • 7

U Banjaluci je počela svečana akademija povodom Dana Rs, kojeg je Ustavni sud Bosne i Hercegovine proglasio neustavnim.

Svečanoj akademiji prisustvuju predsjednik bh. entiteta Republike srpske Milorad Dodik, predsjedavajuća Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željka Cvijanović, predsjednik Narodne skupštine Rs Nenad Stevandić, premijer Rs Radovan Višković, ministri u Vladi Rs te predstavnici Rs u državnim institucijama. Kako javlja reporter N1, Akademiji prisustvuje i Davor Pranjić (HDZ), potpredsjednik Rs iz reda hrvatskog naroda.

Prisutni su i članovi Vlade Srbije, načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović, predsjednik Skupštine Srbije Vladimir Orlić, ruski ambasador u BiH Igor Kalabuhov, te zvanice iz javnog, društvenog i političkog života Bosne i Hercegovine i Srbije.

Nakon svečane akademije, koja se održava u Sportskoj dvorani “Borik”, biće upriličen svečani prijem u Administrativnom centru Vlade Srpske u Banjaluci.

Obilježavanje neustavnog Dana Rs počelo je danas u Banja Luci polaganjem vijenaca na spomen obilježjima borcima Vojske Republike srpske, NOR-a te spomen obilježju i groblju 12 banjalučkih beba u Gradskom groblju.

Milorad Dodik dodijelio je ranije odlikovanja. Među njima je i šokantno odlikovanje Vladimira Putina.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...