REAKCIJA MAJKI SREBRENICE NA GOSTOVANJE MALAGURSKOG: "Šireći laži 'O kanal' pokušava da oduzme žrtvama genocida pravo na istinu i pravdu"

Koje poniženje za žrtve najvećih zločina poslije drugog svjetskog rata, koja sramota, koje nepoštivanje
ljudskog dostojanstva.

  • Vijesti

  • 11. Jan. 2023  11. Jan. 2023

  • 7

Promocija Borisa Malugorskog dan nakon parade srama u Sarajevu na "O kanalu" je poniženje za žrtve najvećih zločina poslije drugog svjetskog rata i nepoštovanje ljudskog dostojanstva. Umanjujući ili relativizirajući zločin holokausta-genocida "O kanal" širi lažne priče kako bi oduzeli žrtvama pravo na istinu i pravdu, navodi se u zajedničkom reagovanju Udruženja žrtava i svjedoka genocida i Udruženja Pokret “Majke enklave Srebrenica i Žepa”.

Njihovo reagovanje prenosimo u cijelosti:

"Sram vas bilo!

Nikad veće poniženje.

Dan nakon parade srama u istočnom Sarajevu u centru Sarajeva O kanal i oslobođenje ugošćuju režisera
filma Borisa Malugorskog i promovišu Republiku srpsku i njenu borbu za oslobođenje.

Koje poniženje za žrtve najvećih zločina poslije drugog svjetskog rata, koja sramota, koje nepoštivanje
ljudskog dostojanstva.

Sram vas bilo.

Deoborah Lipštad, profesorica moderne jevrejske historije i sudija Holokausta kaže: ”Negatori holokausta – genocida ne mogu ništa dokazati u vezi sa dokazanim činjenicama da se holocaust-genocid desio, kao zločin protiv čovječnosti ali negatori žele da ostvare legitimitet ravnopravnog sagovornika da tako umanjuju ili relativiziraju zločin holokausta-genocida te da šire lažne priče kako bi oduzeli žrtvama pravo na istinu i pravdu.

Upravo je to uradio O kanal i Oslobođenje omogućavajući promociju Borisa Malugorskog", zaključeno je u saopćenju. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...