MLADIĆI IZ SARAJEVA ANALIZIRALI: "Za jedan dan skijaš na Jahorini potroši 130 KM"

“Željno smo iščekivali novi snijeg i pogodne vremenske uslove za rad sistema za vještačko osnježavanje, a sada to i imamo, i zabava može da počne”, poručuju iz Olimpijskog centar Jahorina.

  • Društvo

  • 15. Jan. 2023  

  • 0

Konačno je pao snijeg na planinama, a temperature su se spustile pa je omogućeno i vještačko osnježavanje staza. Nakon propale predsezone u ski-centrima u Bosni i Hercegovini skijaši su pohrlili na planine.

“Željno smo iščekivali novi snijeg i pogodne vremenske uslove za rad sistema za vještačko osnježavanje, a sada to i imamo, i zabava može da počne”, poručuju iz Olimpijskog centar Jahorina.

Par mladića iz Sarajeva, nedeljni dan iskoristili su na ljepotici Jahorini. Nakon uživanja na skijaškim stazama došlo je vrijeme za matematiku. Koliko vam treba za 1 dan skijanja na Jahorini?

“Nema gužve nikako jer he sve skupo. Skijašku kartu platite 82KM pa vam 10KM vrate kad završite sa skijanjem, parking 15KM, gorivo 20KM plus na to dodajte hranu i piće izađe skijanje za jednu osobu preko 120/130KM. Moram da kažem da su staze urađene odlično, kao nove su ali poslije 5h skijanja staze postaju loše, što možete vidjeti na slikama. Hang do hanga.” – počinje priču skijaš iz Sarajeva koji već 20 godina skija po bosansko-hercegovačkim ljepoticama.

Prije 2 godine cijena karte je bila do 30KM. Sada 72KM za jednu osobu. Nema gužve u nedjelju jer je stvarno skupo. Na to dodaš parkinf od 15KM, piće je po 4,5KM i sigurno moraš sjesti bar dva puta u kafić. Mislim da su čak cijene u ugostiteljskim objektima ostale iste od prošle godine.

alt

Kako nema dovoljno snijega, od 9 šestosjeda koliko ih ima, upaljena su samo 2. Skijanje je uvijek bilo luksuz i za one koji imaju para ali ovo je previše. Na Jahorini je sve duplo skuplje u odnosu na Bjelašnicu. Narod mora znati koliko će potrošiti za 1 dan skijanja. Mi smo potrošili 130KM a nismo jeli na Jahorini. Također imamo svoju opremu, nismo rentali opremu na Jahorini tako da ne znamo koliko i taj trošak košta.

Oni koji preferiraju restoransku ishranu potroše duplo više. Roditelji sa djecom na sankanje potroše mislim od 50-70KM.

Ovo je naša računica.

72KM za kartu x3 = 216KM
20KM za gorivo
10KM za proizvode iz pekare u Sarajevu
15KM za parking
20KM za kafić (normalna narudžba) x2= 40
Ukupno za 1 dan skijanja na Jahorini smo nas trojica potrošili 301KM.

Sljedeći vikend idemo na Bjelašnicu pa ćete dobiti detaljan izvještaj. – za kraj dodaje skijaš koji već 20. godina skija po bosanskohercegovačkim planinama, piše Crna-hronika.info.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...