BURNO U SANDŽAKU: Nakon što je Aleksandar Vučić citirao ajet iz Kur`ana, ujedinili se žestoki politički protivnici…

Jesu li sandžački političari i vjerski lideri došli do pameti, pa interes Bošnjaka stavili iznad ličnih i političkih interesa.

  • Regija

  • 18. Jan. 2023  

  • 2

Nakon sto je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić citirao ajet iz najveće sure u Kuranu, El-Bekare, nije dugo vremena prošlo a da Usama Zukorlić i Sulejman Ugljanin napokon sjednu za stol.

Nakon višedecenijskog političkog rata zakopali su ratne sjekire, stavili po strani svoju netrpeljivost i odlučili da urade sve kako bi godinama podijeljenu islamsku zajednicu u Srbiji ujedinili. I ne samo to, Ugljanin i Zukorlić tražit će rasvjetljavanje i procesuiranje svih ratnih i drugih zločina počinjenih nad Bošnjacima od 90-e do 2000-e godine. Jesu li sandžački političari i vjerski lideri došli do pameti, pa interes Bošnjaka stavili iznad ličnih i političkih interesa.

Više u prilogu FTV-a.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...