OD PROSJAČENJA KUPILI BMW I NAKIT: Nusret Osmanović 26-ero svoje i bratove djece svakodnevno prisiljavao da prose

Čak i onda kada su temperature zraka bile u minusu.

  • Hronika

  • 18. Jan. 2023  18. Jan. 2023

  • 0

Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Nusreta Osmanovića zbog krivičnog djela trgovina ljudima i Dragane Ković zbog krivičnog djela zapuštanje ili zlostavljanje djeteta ili maloljetnika.

Osmanović je, navodi se u optužnici, do 2021. godine na području Sarajeva dvadeset i šestero svoje i od brata djece različitog uzrasta svakodnevno prisiljavao na prosjačenje bez obzira na vremenske uvjete, čak i onda kada su temperature zraka bile u minusu, po kiši i snijegu.

Isprošeni novac djeca su predavala optuženoj Dragani Ković, a ona optuženom Osmanoviću, koji je od isprošenog novca kupovao narukvice od 740 KM i automobil BMW u vrijednosti od 14.400,77 KM, navodi se u optužnici.

Optužena Ković se tereti da je dozvoljavala Osmanoviću da odvozi njenu maloljetnu djecu na različite lokacije u Kantonu Sarajevo u svrhu eksploatacije, gdje je i sama s tom djecom odlazila na prosjačenje. U optužnici je postupajuća tužiteljica predložila sudu oduzimanje BMW-a i 740 KM od optuženog Osmanovića te naknadu troškova postupka od 12.190 KM. Planirano je saslušanje 15 svjedoka, tri vještaka i izvođenje više od 90 materijalnih dokaza.

Optuženi dvojac bi se uskoro trebao naći u sudnici radi izjašnjenja o krivici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...