„USKORO PUNIM…“: Edin Džeko zvijezda večeri - pogodio protiv Milana, oborio Ronaldov rekord, proglašen igračem utakmice, pa odgovorom nasmijao novinare…

Trener Simone Inzaghi Džeku je izveo iz igre u 70. minuti, a nakon susreta je izabran za igrača utakmice.

  • Sport

  • 19. Jan. 2023  19. Jan. 2023

  • 1

Nogometaši Intera pobjednici su talijanskog Superkupa, oni su u Rijadu svladali gradskog rivala Milan s uvjerljivih 3-0 (2-0).

Inter je poveo preciznim udarcem Federica Dimarca (10), ubrzo potom Edin Džeko (21) je povisio na 2-0, da bi konačni rezultat postavio Lautaro Martinez (77).

Za Inter je ovo sedmi osvojeni Superkup čime se izjednačio s Milanom, dok je najuspješniji u ovom natjecanju Juventus s devet naslova.

Sa 36 godina i 307 dana Edin je postao najstariji igrač koji je postigao gol u utakimici talijanskog Superkupa i na taj način srušio je rekord koji je držao Ronaldo.

Trener Simone Inzaghi Džeku je izveo iz igre u 70. minuti, a nakon susreta je izabran za igrača utakmice.

"U igri je bio trofej kojeg smo osvojili prošle godine i znam kako je lijepo osvajati trofeje. Išli smo na to da ga osvojimo i dobro smo se pripremili", kazao je Džeko.

Na pitanje koliko ima godina dao je šaljiv odgovor.

"Uskoro ću napuniti 22 godine", kroz smijeh je poručio Džeko.

Uslijedilo je i pitanje vezano za budućnost u Interu. Ugovor mu ističe na kraju sezone, a produženje još nije stiglo.

"Ne mislim na to. Sada trebamo slaviti s navijačima kojima smo priredili veliko zadoljstvo, poslije toga ćemo misliti na ostalo", kazao je Edin Džeko.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...