PANIKA MEĐU SRPSKIM DESNIČARIMA: "Dveri" traže hitno sazivanje sjednice parlamenta o prijedlogu zapadne petorke za Kosovo

Vučić ;je novinarima rekao da je na sastanku „po jednom važnom pitanju“ iz sporazuma pokazao svu brigu i rezervisanost, ali istakao da o tome ne može da govori jer sporazum još uvijek nije javan.

  • Regija

  • 21. Jan. 2023  21. Jan. 2023

  • 1

Pokret Dveri zatražio je danas hitno sazivanje sjednice Skupštine Srbije na kojoj bi predsjednik Srbije Aleksandar Vučić upoznao poslanike sa detaljima takozvanog francusko-njemačkog plana za Kosovo "kao i sa opasnostima i izazovima koji bi bili stavljeni pred Srbiju ukoliko ne prihvati taj prijedlog".

Dveri su zatražile od Vučića da odgovori „kako je mogao da daje saglasnost oko ‘prihvatanja koncepta i implementacije’ prijedloga kog prije samo nekoliko mjeseci nije htio da ni da primi, i to bez saglasnosti Skupštine Srbije“.

„Tražimo od predsednika Republike da odgovori na pitanje koja je to ‘jedna stvar o kojoj ne može da govori’. Da li je to omogućavanje prijema lažne države Kosovo u UN? Podsećamo ga da Ustav Srbije jasno kaže da je Kosovo i Metohija sastavni deo Srbije ali i da po istom Ustavu, predsednik države nema ovlašćenja da pregovara na tu temu“, navele su Dveri. ;

Ocijenili su da je trenutno „najproblematičnije što niko ne zna da li je prijedlog zapadne petorke de fakto i ultimatum“.

„Ako jeste, pitamo Aleksandra Vučića zašto je uopšte pristao da razgovara o tome i sprovodi ultimatum“, navodi se u saopštenju Dveri. ; Pokret je zatražio da se „ništa ne potpisuje povodom Kosova i Metohije pre završetka rusko-ukrajinske krize“ i da do tada pregovori budu zamrznuti. ; Predsednik Srbije Aleksandar ;Vučić ;izjavio je juče posle sastanka sa predstavnicima EU, SAD, Francuske, Nemačke i Italije u Beogradu, da je Srbija spremna da prihvati koncept i da radi na implementaciji predloženog sporazuma za kosovsko pitanje.

Vučić ;je novinarima rekao da je na sastanku „po jednom važnom pitanju“ iz sporazuma pokazao svu brigu i rezervisanost, ali istakao da o tome ne može da govori jer sporazum još uvijek nije javan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...