HRVATSKI MEDIJI ISMIJALI MILANOVIĆA: "Sjećate li se ko je rekao da je Orbanova Mađarska slijepo crijevo Evrope!?" 

Današnji Zoran Milanović u Orbán​u vidi lučonošu i državnika sa stavom na kojega su se bezrazložno okomili evropski birokrati.  

  • Regija

  • 22. Jan. 2023  22. Jan. 2023

  • 3

Svima je jasno da hrvatski predsjednik Zoran Milanović mijenja političke stavove u skadu s dnevnim interesima i potrebama, a hrvatski mediji iskopali su još jedan drastičan primjer Milanovićeve političke nedoslijednosti.

"Mađarska je slijepo crijevo Europe zahvaljujući svom premijeru Viktoru Orbán​u, koji je bio aktivni komunist pa onda liberal, svašta nešto. Dakle, ja sam uvijek isti... A svatko bira svoje društvo. Moje društvo su i Angela Merkel, Faymann, Cerar... Ja sam Milanović, nisam Khuen-Héderváry", govorio je u oktobru 2015. godine hrvatski premijer Zoran Milanović.  

Taj isti Zoran Milanović, šest i kusur godina stariji, malo krupniji i s nešto više sijedih na glavi, sada u ulozi hrvatskog predsjednika pjeva drugačiju pjesmu. Današnji Zoran Milanović u Orbán​u vidi lučonošu i državnika sa stavom na kojega su se bezrazložno okomili evropski birokrati.  

Prilično izolirani hrvatski predsjednik Zoran Milanović, koji se krajnje rijetko susreće s evripskim i svjetskim liderima, otišao je u posjetu Mađarskoj, i tamo je u svom stilu nahvalio svog domaćina Viktora Orbana, za koga je ne tao davno tvrdio da vodi Mađarsku u potpzunu izolaciju.   

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...