SPAS U ZADNJI ČAS: U Ukrajinu stigli tenkovi, ali ne iz Njemačke, dobre vijesti iz Berlina...

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da Ukrajina neće tolerirati korupciju i obećao je donošenje nekih ključnih odluka.

  • Evropa

  • 23. Jan. 2023  

  • 2

Njemačka neće stati na put Poljskoj da pošalje tenkove Leopard u Ukrajinu, izjavila je ministrica vanjskih poslova Annalena Baerbock, što se čini kao najjasniji signal iz Berlina da bi europski saveznici mogli isporučiti Ukrajincima opremu njemačke proizvodnje.

U međuvremenu Maroko je poslao nepoznat broj tenkova T-72B u Ukrajinu. Vijest su objavile ukrajinske oružane snage.

"Prije sedam dana Maroko je poslao 20 T-72B tenkova Ukrajini, koji su modernizirani u Češkoj", objavili su.

Zelenski se obratio naciji

Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski rekao je da Ukrajina neće tolerirati korupciju i obećao je donošenje nekih ključnih odluka.

"Želim da to bude jasno, više nema povratka na ono što je bilo u prošlosti, na ono kako su živjeli razni ljudi koji bi se približili državnim institucijama i onda proveli cijeli život loveći fotelje te su tako živjeli", rekao je sinoć.

Rekao je da je smijenjen zamjenik ministra infrastrukture koji je navodno primio mito.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...