Hronika
NEBO SE IZNENADA POTPUNO SMRAČILO: Dramatične posljedice velikog nevremena u Splitu, brojne gradske ulice pod vodom (VIDEO, FOTO)
Prije 7 min0
U ovom kolaču nema rafiniranih šećera.
Gastro
23. Jan. 2023 23. Jan. 2023
0
Želite isprobati malo drugačiji i zdraviji kolač, ali jednako ukusan kao i njegove “nezdrave” verzije?
Isprobajte ovaj sočni brzi čokoladni kolač. U ovom kolaču nema rafiniranih šećera, nema jaja, a nema ni pšeničnog brašna, što ga čini zdravim, veganskim i bezglutenskih kolačem.
Recept je jednostavan za pripremu, brzo je gotov, fin je i jako sočan - nije li to sve što vam treba?
Sastojci za brzi čokoladni kolač
250 g batata
6 hurmi
1 kašika kokosovog ulja
4 kašike javorovog sirupa ili meda
100 g sitno mljevenih badema
4 žlice gorkoga kakaa
1 kašičica ekstrakta od vanilije
malo cimeta
malo muškatnog oraščića
Priprema:
1. Batat ogulite, narežite na veće komade pa skuhajte na pari (oko 20 minuta).
2. U blenderu ili jačoj sjeckalici blendajte kuhani batat i datulje dok ne dobijete kremastu teksturu, dodajte vaniliju, kokosovo ulje, javorov sirup i sve kratko izblendajte pa istresite u posudu.
3. U drugoj posudi izmiješajte bademovo brašno, kakao, cimet i muškatni oraščić. Dodajte suhe sastojke mokrima i izmiješajte dok se smjesa lijepo na sjedini.
4. Prebacite smjesu u manji pleh za pečenje koji ste premazali kokosovim uljem pa stavite peći u prethodno zagrijanu rernu na 180 stepeni i pecite oko 40 - 50 minuta. Probajte ga čačkalicom, brownie je pečen ako čačkalica izađe suha.
5. Ohladite ga pa poslužite prelivenog otopljenom čokoladom.
Prijatno!:)
Hronika
NEBO SE IZNENADA POTPUNO SMRAČILO: Dramatične posljedice velikog nevremena u Splitu, brojne gradske ulice pod vodom (VIDEO, FOTO)
Prije 7 min0
Regija
JULI JE, A TEMPERATURA NULA STEPENI: U Sloveniji pao snijeg
Prije 14 min0
Ekonomija
ČOKOLADA POSTAJE LUKSUZ?: Cijene otišle u nebo, ali potražnja ne jenjava
Prije 17 min0
Politika
JELENA TRIVIĆ O DODIKOVOJ "NAGODBI SA POLITIČKIM SARAJEVOM": "Srbima se nameće da prihvataju presude Suda BiH"
Prije 18 min0
Gastro
PRIJEDLOG ZA LAGANI RUČAK: Napravite još ovo popodne punjene tikvice na meksički način po ovom receptu
Prije 19h0
Gastro
IZ KUHINJE LEGENDARNE GLUMICE: Mira Banjac otkrila recept za krofne koji će oduševiti ukućane
Prije 21h0
Gastro
VRIJEME JE ZA OSVJEŽENJE: Napravite zdrav sladoled od tri sastojka i uživajte bez grižnje savjesti
Prije 21h0
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.