KOMPANIJA IGORA DODIKA POD ZAPADNIM SANKCIJAMA RAPIDNO GUBI PARTNERE: Šta će biti sa održavanjem PROINTER sistema u RS?

Novinari portala Capital koji godinama izvještavaju o milionskim ugovorima ove kompanije i javnih institucija, kažu da je ovo ozbiljan potres za Prointer.

  • Ekonomija

  • 25. Jan. 2023  25. Jan. 2023

  • 1

Kompanija Prointer izgubila je status partnera njemačke firme SAP, jednog od najvećih svjetskih proizvođača softvera. Ovo postavlja pitanje, šta će biti sa implementacijom i održavanje ovog softvera u javnim institucijama, koje je provodio Prointer.

Kompanija Prointer koja je prethodnih godina dobila desetine miliona maraka za ugrađivanje svjetski poznatog SAP softvera u institucijama i najvećim javnim preduzećima, izgubila je status partnera ove kompanije, prenosi BN televizija.

Novinari portala Capital koji godinama izvještavaju o milionskim ugovorima ove kompanije i javnih institucija, kažu da je ovo ozbiljan potres za Prointer.

Na zvaničnoj stranici njemačke kompanije SAP se navodi da su sada njihovi jediti partneri iz BiH Planet Soft i BH Telekom. Pored Prointera, kaže Vukelić, ovo će ostaviti posljedice i na javne institucije kojima je Prointer održavao ovaj sistem.

Iz kompanije Prointer na naša pitanja o posljedicama ukidanja partnerskih odnosa sa SAP-om odgovaraju da redovno provode periodične revizije partnerskih statusa.

"S ciljem zaštite naše kompanije, a prije svega naših klijenata čiji su nam interesi i zadovoljstvo na prvom mjestu, zaključke u vezi sa poslovnom saradnjom sa kompanijom SAP West Balkans, smatramo preuranjenim", saopšteno je iz Prointera.

Pored pomenutih javnih institucija Prointer je najbolji izbor za uvođenje i održavanje SAP softvera bio i za Šume Republike Srpske i Elektroprenos BiH.

Za sada nema informacija iz javnih institucija kako će biti nastavljen rad i održavanje ovog softvera.

Firma Prointer se od njenog osnivanja dovodi u vezu sa sinom predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, što je i sam Dodik priznao u Narodnoj skupštini 2019. godine.

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...