BIVŠI PREMIJER CRNE GORE, KRIVOKAPIĆ: "Prevarom DPS-a i DF-a Đukanović će pobijediti na izborima"

"Najznačajnija prevara koja će se izučavati u udžbenicima je istovremeno održavanje izbora u opštinama, poslije prestanka mandata tih skupština. To je najveća demokratska prevara", naglasio je Krivokapić.

  • Regija

  • 26. Jan. 2023  26. Jan. 2023

  • 0

Bivši premijer Zdravko Krivokapić smatra da će se najveća prevara desiti na predstojećim predsjedničkim izborima, zakazanim za 19. mart. Njegova hipoteza je da će Demokratska partija socijalista (DPS) dati glasove kandidatu Demokratskog fronta (DF) kako bi ušao u drugi krug u kom, mišljenja je, pobjeđuje aktuelni predsjednik Milo Đukanović.

"Moja hipoteza je da će Đukanović pobijediti na izborima. DF će imati svog kandidata, a DPS će mu dati onoliko glasova koliko je potrebno Frontu da uđe u drugi krug. To je igra koja se igra isključivo protiv Evrope sad. Jer je taj pokret najčasnije nešto što se dešava u Crnoj Gori", rekao je Krivokapić u emisiji "Argumenti" na TVCG.

Najveća prevara se u međuvremenu, kako je rekao, dogodila na lokalnim izborima.

"Najznačajnija prevara koja će se izučavati u udžbenicima je istovremeno održavanje izbora u opštinama, poslije prestanka mandata tih skupština. To je najveća demokratska prevara", naglasio je Krivokapić.

"Abazović postupio nečasno"

Krivokapić je ocijenio i da je njegov nasljednik Dritan Abazović postupio nečasno i neprofesionalno kada je srušio njegovu Vladu sa Demokratskom partijom socijalista (DPS) i time, kako je rekao, promijenio volju narodu od 30. avgusta 2020. godine kada se desila smjena vlasti.

Krivokapić je ostao pri stavu da se poslije 30. avgusta 2020. godine desila sloboda.

"Ako pogledate dešavanja koja smo do tada imali i sadašnja svaki čovjek osjeća dodatni nivo slobode. Napravili smo iskorak u okviru ekonomske i socijalne pravde. Takođe, sloboda se desila i time što više jedna partija nije dominantna i ne odlučuje o sudbini svih nas", rekao je Krivokapić.

Smatra da institucije do kraja nisu slobodne.

"Problem naše Vlade je bio što smo u okviru institucija imali otvorenu i tihu opstrukciju", naveo je Krivokapić.

Revolucionalni iskorak za Crnu Goru je, ističe on, što je jedan režim nakon 30 godina pao.

Nikada, kako kaže, nije htio da prekrši sporazum potpisan 8. septembra na bilo koji način ugrozi.

"U praksi imamo i dalje nekažnjivost. Dritan Abazović je napravio nešto nečasno i neprofesionalno, da ne kažem potpuno nemoralno, a to je da je promijenio volju naroda od 30. avgusta sa DPS-om i srušio Vladu da bi dobio fotelju i čuvao je do današnjeg dana. Zašto Abazović nije htio da idemo na vanredne izbore i ne doživimo ovakav haos kakav danas živimo. Ovo danas je kastig, a razlog leži u činjenici da se radi o pizmi neodgovornih političara",  naglasio je Krivokapić.

Krivokapić je naglasio i da je 43. Vlada dogovorena u naselju Rogami na sastanku funkcionera DPS-a, SDP-a, URE i SNP-a.

"Poslije toga je skoro čitava Vlada bila u Beogradu i tu je dogovoreno da SNP štiti DF. U toj igri se čitava politička vrteška izdigla iznad narodne volje. Zašto Skupština u posljednje dvije i po godine nije promijenila izborno zakonodavstvo? Treba promijeniti sistem i za početak otvoriti izborne liste", naglasio je on, prenosi Pobjeda.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...