Sport
BANJALUČANIN ĆE NASLIJEDITI NENADA KRALJEVSKOG: Prvi selektor koji je BiH odveo na veliko takmičenje preuzeo Dinamo
Prije 15 min0
Dobijanje pravog ukusa zelenog čaja zavisi od toga kako ga kuhate.
Jeste li znali
27. Jan. 2023 27. Jan. 2023
0
Zdrava hrana ne mora da bude bezukusna, pa evo nekoliko načina da zeleni čaj učinite boljim ukusom. Zeleni čaj se smatra idealnim čajem za mršavljenje, koji pomaže da izgubite višak kilograma.
To je piće bez kalorija, a šolja zelenog čaja dnevno može vašem tijelu dati dovoljno antioksidanata.
Ako želite da poboljšate ukus svog napitka za detoksikaciju, evo nekoliko jednostavnih načina da to uradite.
Ispravan način kuhanja
Dobijanje pravog ukusa zelenog čaja zavisi od toga kako ga kuhate. Prvo sipajte čašu vode u čajnik i stavite na srednju vatru. Kada provri, isključite vatru. Dodajte prokuhanu vodu u šolju i dodajte 1 kašičicu listova zelenog čaja u cjediljku i stavite na šolju. Uvjerite se da je dno sita potpuno potopljeno u vodu i da su listovi zasićeni vodom. Ostavite da se kuha samo 2 minuta i uklonite sito. Lagano promješajte kašikom i zeleni čaj je spreman za piće.
Uvjerite se da nikada ne dodajete zeleni čaj u čajnik dok voda ključa. Zeleni čaj se uvijek dodaje u vodu nakon što provri da bi se dobio pravi ukus.
Dodaci u čaj
Limun i med su odlični dodaci zelenom čaju. Limun daje čaju prijatnu citrusnu nijansu i daje mu svjež ukus. S druge strane, med daje pravu količinu slatkoće, a ukus meda se dobro slaže sa travnatim tonovima listova zelenog čaja. Možete dodati i malo svježe rendanog đumbira ako želite da čaj bude malo ljut. Limun takođe pomaže da se bolje apsorbuju hranjive materije iz zelenog čaja.
Biljni čaj
Ako volite biljne čajeve, samo dodajte 3-4 listića mente u šolju. Ovo će vašem zelenom čaju dati lijep ukus mente. Menta ne samo da će dodati ukus, već je i učiniti zdravijom. Ako želite slabo skuvan čaj, potopite kesicu čaja u vruću vodu na jedan minut. Ako želite jaču mješavinu, možete ostaviti kesicu čaja da se namače 2 minuta. Potapanje listova zelenog čaja u toplu vodu duže od 3 minuta sigurno će zagorčati ukus.
Začinite ga
Dodavanje štapića cimeta, nekoliko mljevenih paprika i zvjezdastog anisa prilikom kuhanja čaja ne samo da će povećati njegovu nutritivnu vrijednost, već će i dodati ukus. Ako izbjegavate med, cimet bi mogao biti razumna zamjena.
(Novosti)
Sport
BANJALUČANIN ĆE NASLIJEDITI NENADA KRALJEVSKOG: Prvi selektor koji je BiH odveo na veliko takmičenje preuzeo Dinamo
Prije 15 min0
Jeste li znali
PET (NE)POZNATIH ČINJENICA O LJUDSKOM TIJELU: Vaš znoj nema miris, nemate mišiće u prstima, a želučana kiselina...
Prije 24 min0
Politika
DENIS ZVIZDIĆ IMA RJEŠENJE ZA TRENUTNO NAJVEĆI PROBLEM U DRŽAVI: "Blokadu treba riješiti glasanjem u..."
Prije 30 min0
Svijet
KATASTROFALNI PODACI: Sve i kad bi ruska vojska u posljednjim danima marta osvojila i Bahmut i Vuhledar i Avdiivku...
Prije 46 min0
Jeste li znali
SENZACIONALNO OTKRIĆE NA SJEVERU HERCEGOVINE: Otkriven monumentalni objekt star gotovo 2.000 godina, a kada je otkopana cijela prostorija - uslijedilo je veliko iznenađenje…
27. Mar. 20230
Jeste li znali
VATRENI OKRŠAJ NA NEBU ZAPADNE BOSNE: Iznad Mrkonjić-Grada Vojska RS-a oborila je američki F-16, a onda su stigli specijalci…
28. Mar. 20231
Jeste li znali
PROFESOR HRVOJE KLASIĆ OTKRIVA: Ovaj događaj imao je ogromne posljedice za narode bivše države, zatekao je čak i svjetski slavnu ličnost...
Prije 6h1
Jeste li znali
DEMINIRANJE SE ODVIJA SPORO: Ovo su najugroženije opštine u Bosni i Hercegovini
26. Mar. 20230
trenutak ...
Komentari - Ukupno 0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.