DRAGAN BURSAĆ: "Đokovićima je Monte Karlo srce Rusije, Srđan Đoković sa pasošima Monte Karla i Srbije može se prijaviti u Wagnerovce"

“Poručio bih Srđanu Đokoviću da se i sa pasošem Monte Karla i sa pasošem Srbije može prijaviti u Wagnerovce, koji imaju svoju franšizu i u Srbiji, pa neka sa njima ode u blato Istočne Ukrajine i tamo umjesto u Melburnu maše zastavom i nacističkim “Z“ svom fireru Putinu.”

  • Mini market

  • 27. Jan. 2023  27. Jan. 2023

  • 2

Piše: Dragan BURSAĆ  (CdM)

Januar mjesec je već po tradiciji doba godine, kad porodica Đoković svojim budalaštinama uveseljava veliki dio planete i bruka ono nešto mislećih ljudi sa moralnim kompasom na Balkanu. Prošle godine je, sjećate se, Novak Đoković bio zadužen za skandal jer je u svom glupom, nesretnom antivakserstvu uspio sam sebe da izbaci sa Otvorenog prvenstva Australije, bez i da je zaigrao.

Majčica Rusija sa sigurne daljine

Ove godine, njegov otac, Srđan, pobrinuo se da familija Đoković iznova puni stupce svjetske štampe u rubrikama koje nemaju veze sa sportom. Naime, on je u društvu, navodno ruskih navijača slavio sve sa fašističkim slovom “Z” i zastavama imperijalne Rusije sa Putinovim likom u sredini.

Jasno je svakom normalnom čovjeku da Đoković senior slavi kremaljskog zločinca i njegove zločinačke poduhvate. Jasno je isto tako, svakom normalnom čovjeku da je Srđan Đoković velikosrpski nacionalista, ne baš posebne bistrine i da se ponosi sa tim, rizikujući karijeru svog sina.

Ono što nije jasno bilo kom normalnom čovjeku je pusti fakat, kako ti isti uslovno rečeno navijači, kojima je zapadni svijet omogućio doslovno sve mogu da slave jednog diktatora i zlotvora, koji šalje baš Ruse u suicidalne akcije u Ukrajini zarad svoje moći i opstanka na vlasti. Isti ti što se šepure ruskim zastavama po Melburnu, da nije Australije, sad bi očekivali smrt u rovovima Zaporožja.

Ono što nije jasno bilo kome – kakav je to mentalni sklop i kakav je to deficit inteligencije koji je uslovio da se ovi humanoidi kite zastavom i simbolima u ima kojih danas ginu, dok ovo čitate, civili jedne nezavisne i suverene zemlje, Ukrajine.

Tradicionalno januarsko ludilo

A tek šta je sa Srđanom Đokovićem, kome je taj isti zapad omogućio da se njegov sin formira sportski, ali i kao ličnost u sportu u kome dominira svijetom? Na koncu konaca i Srđan, kao i sin mu Novak žive i uživaju sve privilegije razvijene civilizacije u zapadnom svijetu, a ne u nekakvim vukojebinama Ruske Federacije. Hoću vam reći, Monte Karlo i Monegaška kneževina nisu, niti će biti nekakav Omsk ili Irkutsk i to Đokovići odlično znaju. Pa je Srđan, zapravo planetarna mjerna jedinca i za glupost i za licemjerje.

Problem je što srbijanska javnost ne vidi problem i što podržava zlo

I da kad se podvuče crta jasno je da je Đoković senior male pameti i velikog licemjerja, ali nije jasno nešto drugo:

Ako pogledate srbijanske medije vidjećete da oni pišu kako je Srđan potpuno slučajno naišao i još se slučajnije slikao sa nacističkim slovom “Z”, pa je ispalo kao da se sapleo o limenku piva, e ne da je sa namjerom uz uslovno rečeno zdrav razum prkosio čitavom civilizovanom dijelu svijeta.

To prvo, a drugo još luđe i još grđe, dobar dio srbijanske javnosti, ne da ne vidi ništa loše u skarednom i skandaloznom Đokovićevom ponašanju, nego ga odistinski podržava uz legendarni poklič-nas i Rusa 200 miliona. I još se pitaju ti i takvi, a vjerujte mi oni su apsolutna većina, kako je moguće da je ruska i bjeloruska zastava zabranjena na Australian Openu?

Nije nego!

Nije nego će biti dozvoljena zastava agresora Putina i njegovog gaulajtera Lukašenka na jednom sportskom događaju?! Pa to bi bilo kao kada bi dozvolili zastavu Trećeg rajha i fašističke Italije i onda još mirno gledali, kako se otac jednog od favorita raduje i kliče toj zastavi i simbolu zla. E upravo to je Srđan Đoković uradio.

A drugi par rukava je što većina Srblja zabludjelog i hipnotisanog u Putina, koji je Hitler 21. vijeka gleda kao u Olimp, svjetionik i oslobodioca, koji će ih navodno spasiti muke i mizerije. I to je na nekom psihološkom planu čak i razumljivo, jer je Srbija u zadnje tri decenije uspjela izgubiti čak pet ratova, sve se uzdajući u istu supremacionističku ideologiju kojom se i Putin danas diči. Bizarno jeste, ali kažem, objašnjivo je.

I na koncu, najveća je nepoznanica i misterija, kako lokalni ljevičari podržavaju zlotvora iz Moskve, pravdajući bestijalno ponašanje nesretnog Novakovog oca? Oni u svom sljepilu izgleda ne vide da je riječ o klasičnom tiraninu, nego umišljaju da se radi o “borcu protiv neoliberalnog kapitalizma“, a to što je Rusija u ovom trenutku najkapitalističkija zemlja na svijetu, njih pretjerano ne brine.

Srđan za Wagnera spreman

Za kraj, poručio bih Srđanu Đokoviću da se i sa pasošem Monte Karla i sa pasošem Srbije može prijaviti u Wagnerovce, koji imaju svoju franšizu i u Srbiji, pa sa njima može otići u blato Istočne Ukrajine, pa neka tamo pokaže lojalnost svom fireru Putinu.

Tako bi poštedio svijet svojih mentalnih akrobacija i ludorija, a ono malo mislećih glava u Srbiji bruke i sramote!

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...