AVDO AVDIĆ DIREKTNO: "Nermin Nikšić se kockao i na kraju ostao bez svega..." (VIDEO)

(...) Nije dobio direktni mandat. Nije dobio kompenzacijski mandat. Nije postao državni delegat. I pitanje je da li će postati federalni premijer. Jer njegova je sudbina sada u rukama HDZ-a i SDA."

  • Mini market

  • 28. Jan. 2023  28. Jan. 2023

  • 10

"U sudijskoj nadoknadi Dragan Čović je izgubio četvrtog delegata u Klubu Hrvata Doma naroda BiH. U sudijskoj nadoknadi, Elmedin Konaković je ostao bez funkcije zamjenika predsjedavajuće Vijeća ministara BiH. U regularnom vremenu, SDP BiH je ostao bez ijednog delegata u Domu naroda BiH. I tako najjača federalna stranka vladajuće koalicije, neće imati nikoga u rukovodstvU oba doma Državnog parlamenta. Nermin Nikšić se kockao i na kraju ostao bez svega. Nije dobio direktni mandat. Nije dobio kompenzacijski mandat. Nije postao državni delegat. I pitanje je da li će postati federalni premijer. Jer njegova je sudbina sada u rukama HDZ-a i SDA", kazao je Avdo Avdić, novinar i urednik portala Istraga.ba.

Gostujući na televiziji "O kanal" Avdić je rekao i sljedeće: 

"Bosna i Hercegovina je dobila novo Vijeće ministra. Prvi put je na čelu jedna žena – Borjana Krišto. U ovom trenutku, državnom izvršnom vlašću upravljaju dvije žene. Željka Cvijanović predsjedava Predsjedništvom, a Borjana Krišto Vijećem ministara. I to je pohvalno. Ali nije baš pohvalno kada, recimo, kao Sabina Ćudić, kažete da nikad nećete sa SNSD-om. Pa odete. Ili kada pričate o borbi protiv korupcije, pa glasate za Nenada Nešića. Ili kad ste feministica, pa glasate za Stašu Košarca. Ili kad kažete da dolaze vjetrovi promjena, a obnovite mandate za dvije trećine najgoreg Vijeća ministara u historiji. Ili kada ste principijelni sa SDA nacionalistima, a istovremeno sarađujete sa onima iz HDZ-a. 

Ono što je dobro – sve priče o principima u politici su pale u vodu. I sada bi, barem, trebalo biti jasno da su svi isti. Svi gledaju svoj interes. I svi podjednako lažu. Kad to shvatimo, donosit ćemo racionalnije odluke", kazao je Avdić.

Od bitnih vijesti on je izdvojio da je Federacija BiH dobila budžet.

"Malo na nezakonit način, ali, ipak, budžet. Nema letjelica za gašenje požara, ali ima za obuku širokobrijeških policajaca za borbu protiv – migranata. I za infrastrukturu u općinama kojima vlada HDZ BiH, i za HAZU i za BANU. Još samo da u budžet uđe i SANU", kazao je Avdić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...