STRAVIČNO: Čečeni silovali Putinovu propagandisticu u okupiranom gradu, procurio jezivi dopis ruske televizije...

Službeni dokument poslan je čelniku Istražnog odbora, a iz same televizije nisu htjeli ništa komentirati kako bi izbjegli "diskreditiranje ruske vojske".

  • Svijet

  • 31. Jan. 2023  

  • 2

Prema pisanju nekih ukrajinskih medija, Rusiju trese veliki skandal nakon što je u javnost procurio dopis ruske NTV televizije u kojem stoji da je njihova novinarka silovana u okupiranom gradu Melitopolju. Ruska propagandistica Olga Zenkova poslana je u Melitopolj kako bi napravila reportažu iz grada koji su Rusi okupirali već na samom početku rata. Međutim, kako se navodi, naletjela je na zloglasnu čečensku brigadu i vojnici su navodno novinarku silovali, a kamermana pretukli.

Ukrajinci pišu da se za taj grozan incident saznalo sasvim slučajno jer je u javnost procurila pritužba NTV-a u kojem je Uprava pozvala Istražni odbor Ruske Federacije da istraži slučaj. Službeni dokument poslan je čelniku Istražnog odbora, a iz same televizije nisu htjeli ništa komentirati kako bi izbjegli ‘diskreditiranje ruske vojske‘.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...