"SB" ISPRED CENTRALE SDP-a: Počeli novi razgovori Osmorke, koalicija u krizi (FOTO)

Iz SDP-a jučer smo mogli čuti kako je za njih "Osmorka" zapravo "Sedmorka", odnosno da pokret "Za nove generacije" više nije dio koalicije.

  • Politika

  • 31. Jan. 2023  31. Jan. 2023

  • 3

U centrali SDP-a u Sarajevu počeo je novi sastanak stranaka "Osmorke". Ovaj sastanak dolazi nakon što je jučer stranačko predsjedništvo SDP-a razmatralo situaciju u koaliciji.

Na sastanak su stigli: Elmedin Konaković (Narod i pravda), Edin Forto (Naša stranka), Fuad Kasumović, Nermin Ogrešević (NES) i Mirsad Kukić (PDA).

Iz SDP-a jučer smo mogli čuti kako je za njih "Osmorka" zapravo "Sedmorka", odnosno da pokret "Za nove generacije" više nije dio koalicije.

Nakon ove izjave oglasili su se iz pokreta "Za nove generacije" te su zatražili stavove ostalih političkih stranaka unutar koalicije.

Do sada su stigli samo odgovori iz NES-a i SBiH. Oni su u zajedničkom saopćenju naveli kako smatraju da je i nadalje pokret "Za nove generacije" ravnopravan partner u svim budućim razgovorima unutar "Osmorke".

Generalni sekretar Naroda i pravde Vernes Mulić za Faktor je kratko rekao kako trenutno ne može saopćiti stav stranke o ovom pitanju te da će više informacija biti poznato večeras nakon sastanka.

Iz Naše stranke dobili smo sličan odgovor. Naime, kako nam je potvrđeno iz ove stranke, još je preuranjeno pričati o stajalištu Naše stranke s obzirom na to da nijedan organ nije zauzeo politički stav.

No, kako dodaje naš izvor, unutar stranke vlada mišljenje kako o ovom pitanju moraju snažno stajati uz SDP.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...