ČAK I MED: Loši proizvodi za prehranu djeteta

Pojedinu hranu potrebno je izbjegavati davati djeci jer ne sadrži nikakve nutritivne vrijednosti.

  • Jeste li znali

  • 03. Feb. 2023  03. Feb. 2023

  • 0

Određene namirnice mogu imati vrlo negativan utjecaj na zdravlje djeteta, ali isto tako utječu i na njegovo ponašanje, koncentraciju te kvalitetu sna.

Upravo zbog toga, objašnjavaju pedijatri, pojedinu hranu potrebno je izbjegavati davati djeci jer ne sadrži nikakve nutritivne vrijednosti, a u nekim slučajevima zna biti i toksična.

Kako donosi Opera News, ovo su namirnice koje su pedijatri proglasili najgorima za djecu:

med

gazirana pića

pakirani sokovi

juha ili tjestenina u vrećici

energetska pića

gumeni bomboni

tuna u konzervi

sladoled

žvakača guma

energetske pločice

prerađena hrana

kofein

prženi krumpirići

keksi

čips.

Prema istraživanju objavljenom u časopisu The Lancet: Child & Adolescent Health, najgorom hranom za dijete pokazala se brza hrana, koja ne nudi gotovo nikakve nutrijente i nije zdrava.

Studije su pratile kako loša prehrana može utjecati na mozak djeteta i adolescenata, a rezultati su pokazali katastrofalne rezultate.

Naime, djeca koju su često jela brzu hranu, ali i namirnice bogate rafiniranim šećerom, imala su problema s pamćenjem, pažnjom i kontrolom svojih emocija, a također su bila sklonija pretilosti tijekom odrastanja, donosi Eat This.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...