IMA DVOSTRUKO VIŠE GLASOVA OD KANDIDATA TROJKE: Migdad Hasanović (SDA) ubjedljivom pobjedom postao novi načelnik Vogošće

Na osnovu 70 posto prebrojanih glasova u SDA-u je utvrđeno da njihov kandidat ima skoro dvostruko više glasova od kandidata Trojke.

  • Vijesti

  • 05. Feb. 2023  

  • 0

Nakon što su večeras u 19 sati okončani prijevremeni izbori za gradonačelnike i načelnike u BiH, na osnovu preliminarnih rezultata glasanja za Klix.ba iz SDA je potvrđeno da je novi načelnik općine Vogošća njihov kandidat Migdad Hasanović.

Na osnovu 70 posto prebrojanih glasova u SDA-u je utvrđeno da njihov kandidat ima skoro dvostruko više glasova od kandidata Trojke.

Za načelnika općine Vogošća kandidirani su bili Adnan Šerak (Ujedinjeni - NiP-NS-SDP) i Migdad Hasanović (Stranka demokratske akcije -SDA).

Sva biračka mjesta u Općini Vogošća otvorena su na vrijeme, jutros u sedam sati, a pravo glasa na ovim izborima imalo je oko 28.000 birača uključujući i one koji su imali pravo glasati putem pošte.

Iz Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine će tek saopćiti ko je novi načelnik Vogošće prema utvrđenim preliminarnim rezultatima izbora, a iz SDA su potvrdili za naš portal da je novi načelnik općine Vogošća kandidat kojega je ta stranka nominirala.

Migdad Hasanović obnašao je dužnost v.d. načelnika općine, a diplomirani je inženjer elektrotehnike sa više od 17 godina iskustva u struci.

Već oko 20 sati večeras iz izbornog štaba SDA istaknuto je kako Hasanović ubjedljivo vodi sa dvostruko boljim izbornim rezultatom od svog protukandidata Šeraka.

Iz Centralne izborne komisije BiH su javili da je do zatvaranja biračkih mjesta u Vogošći glasalo 8.305 birača ili 30,47 posto.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...