NATO TRUPE ZAPUCALE U PLANINAMA NADOMAK SRBIJE: Ima ih dosta, odjekuje žestoko kod Kolašina, akcija u toku...

Cilj je poznat

  • Regija

  • 07. Feb. 2023  

  • 4

Više od 250 vojnika NATO zemalja vježbali su planinsko ratovanje u Crnoj Gori.

Pripadnici oružanih snaga Crne Gore, Austrije, Severne Makedonije, SAD, Italije i NATO centra izvrsnosti za planinsko ratovanje testirali su prethodnih dana u kolašinskim planinama svoje vještine i znanja u planinskom ratovanju, kao i operacijama pretrage i spašavanja (SAR), na vežbi "Common Challenge 23".

"Kretati se kroz snježne smetove, napraviti sklonište i prenoćiti na takvom terenu traži pažljivo planiranje, zajednički rad i besprijekorno poznavanje opreme kojom raspolažu", navodi se u saopćenju Ministarstva odbrane Crne Gore.

Vježba "Common Challenge 23" još uvijek traje, a okupila je preko 250 učesnika, što je čini najvećom međunarodnom vojnom vježbom u zimskim uslovima u Crnoj Gori.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...