ZAHAROVA HITNO REAGOVALA NA BIDENOVU ČESTITKU VUČIĆU: "To je nepristojno, otvoren pokušaj pritiska"

"Radi se o potpunom odvajanju Kosova i javnom priznanju od strane Beograda", dodala je ona.

  • Regija

  • 15. Feb. 2023  15. Feb. 2023

  • 0

Glasnogovornica ruskog Ministarstva vanjskih poslova Marija Zaharova izjavila je da čestitku američkog predsjednika Joe Bidena predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti Srbije smatra nepristojnom i otvorenim pokušajem vršenja pritiska.

"U konkretnom slučaju nije riječ prosto o pritisku, čini mi se da su SAD u odnosu prema Srbiji odabrale donekle drugačiji način djelovanja, to nije pritisak, to je otvoreni pokušaj da se zemlja podvede pod utjecaj SAD, čak ne ni pod utjecaj EU, jer se često kriju upravo iza euroatlantske budućnosti", rekla je ona u razgovoru za radio Sputnjik.

Prema njenim riječima, radi se o pokušaju Washingtona da promijeni, prekroji i to ne samo polazeći od toga šta SAD smatraju neophodnim da urade za sebe unutar Srbije, već da prekroje sa aspekta granica.

Kako je dodala, radi se o potpunom odvajanju Kosova i javnom priznanju od strane Beograda.

"Po mom mišljenju, to kako je na nepristojan način je predsjednik SAD-a tzv. čestitao Srbiji, govori o mnogo čemu. Kome to još nije jasno neka još jednom pročita njegovo saopćenje", zaključila je Zaharova.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...