GAF NA KVIZU SRBIJANSKE TELEVIZIJE: Pomiješali ćirilicu i latinicu, voditeljica nije znala šta čita

Ova pravopisna greška nije zbunila takmičare

  • Šareni svijet

  • 17. Feb. 2023  17. Feb. 2023

  • 0

Nova greška u kvizu TV Slagalica - na ekranu ispisali skraćenicu pogrešno, pomiješali ćirilicu i latinicu

U jednoj od ranijih epizoda kviza TV Slagalica, takmičari su u zadatku već dobili rješenje igre "Korak po korak", a sada se greška potkrala u igri "Ko zna zna".

Plavi i crveni takmičar su dobili pitanje: "Koji je slavni američki bend, skraćeno PHCP, 2022. godine objavio čak dva nova studijska albuma?".

Neki od vas su vjerovatno prepoznali skraćenicu koju koristi bend Red Hot Chilli Peppers, ali su slova u skraćenici pisana malo na ćirilici, malo na latinici, pa je voditeljica skraćenicu, koja bi trebalo da bude napisana RHČP, zbog ostatka pitanja koje je napisano na ćirilici, jednostavno pročitala RNSR.

Ova pravopisna greška nije zbunila takmičare, ali na Twitteru je objavljen video u kojem je akcenat na tome kako je voditeljica pročitala naziv benda:

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...