BURNA REAKCIJA IZ CRNE GORE: "Milorad Dodik najavljuje otcjepljenje takozvane Republike Srpske, tvorevine koja je nastala na genocidu koji se dogodio u Srebrenici..."

Zato danas, ističe, imamo ovakvu situaciju kakvu imamo.

  • Regija

  • 18. Feb. 2023  

  • 2

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić preko vlasti u Crnoj Gori koja je došla 2020.godine i Milorada Dodika u Bosni i Hercegovini pokušava poremetiti cijeli region, kazao je književnik i kolumnista Đorđe Šćepović u emisiji “Hej sloveni” na Gradskoj RTV.

On navodi da postoji zajednički faktor destibilazacije u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini.

- Iako ne pratim prilike u Bosni i Hercegovini jer smo nekako zaokupljeni ovom farsom koja nam se događa, ali iako ne čitate svakodnevno bosansko-hercegovačke portale, nije naročito teško uočiti taj destabilizirajući faktor koji ste pomenuli. Tako da se prije “dritanizacije” dogodila “vučićizacija”. Dritanizacije je posljedica jednog projekta koji nije od juče, nije počeo ni sa onim veličanstvenim litijama, kako su ih nazivali, već jedan projekat koji se sprovodi decenijama, litije se bile samo finale tog projekta - smatra Šćepović.

Zato danas, ističe, imamo ovakvu situaciju kakvu imamo.

- Bosna i Hercegovina je u kontinuitetu u stanju napetosti i straha. Dejton nije završio bosansko-hercegovačku traumu, jer čitamo svakodnevno da Milorad Dodik najavljuje otcjepljenje takozvane Republike Srpske, tvorevine koja je nastala na genocidu koji se dogodio u Srebrenici, 99 odsto stanovnika Republike Srpske se nije suočilo niti priznaje taj genocid. Onda je veliko pitanje kako se može nastaviti dalje, ako su neka pitanja iz prethodnog milenijuma u tom nekakvom statusu. Ako čitamo Dragana Bursaća možemo uočiti sve te zajedničke remetilačke faktore koji su prisutni u Bosni i Hercegovini i u Crnoj Gori. Bosna i Hercegovina ima Milorada Dodika, Crna Gora Dritana Abazovića. Abazović je ključna figura od 2020.godine, ne ni Andrija Mandić ni bilo ko drugi iz trenutne crnogorske vlasti i tehničkog režima, koji nikako da se završi i ode. Već partija Dritana Abazovića koja je već prije izbora 2020.godine javno objavila da će ući u koalaciju sa ljudima koji su počinili genocid u Srebrenici - kaže Šćepović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...