TRI PRSTA U ZRAKU: Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske u zagrljaju sa zloglasnim „Hirurgom“…

Aleksandar Zaldostanov, poznatiji kao “Hirurg”, jedan je od najboljih prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina. On je od 2014. godine na crnoj listi SAD-a.

  • Mini market

  • 24. Feb. 2023  

  • 6

Zastupnik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Darko Banjac sastao se u Rusiji sa Aleksandrom Zaldostanovim "Hirurgom", vođom Noćnih vukova i jednim od najboljih prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

Banjac je član delegacije NSRS koja boravi u službenoj posjeti Rusiji. Sastanku sa Zaldostanovim je prisustvovao i Goran Tadić, vođa Noćnih vukova RS, inače bivši vozač u Vladi Republike Srpske.

Podsjetimo, još 2018. dvojici članova ruske bajkerske grupe “Noćni vukovi” zabranjen je ulazak u Bosnu i Hercegovinu.

Ulaz u Bosnu i Hercegovinu zabranjen je vođi te grupe Aleksandru Zaldostanovu i članu Saši Saviću, koji je porijeklom iz Srbije.

Zaldostanova i Savića institucije Bosne i Hrecegovine proglasile su opasnim po nacionalnu bezbjednost, a odluka je dostavljena Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine na dalje postupanje.

Aleksandar Zaldostanov, poznatiji kao “Hirurg”, jedan je od najboljih prijatelja ruskog predsjednika Vladimira Putina.

On je od 2014. godine na crnoj listi SAD-a zbog svojih veza i aktivnosti sa separatistima u Ukrajini.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...