ABAZOVIĆ I DALJE TVRDI DA ĆE SE ĐUKANOVIĆ POVUĆI: "Sve će biti jasno do inauguracije novog predsjednika"

On smatra da politička stabilizacija ne može da uslijedi dok je Đukanović na političkoj sceni.

  • Regija

  • 28. Feb. 2023  28. Feb. 2023

  • 1

Premijer u tehničkom mandatu i lider URE Dritan Abazović ostaje pri ranijim tvrdnjama da će se predsjednik Crne Gore Milo Đukanović povući sa političke scene, iako se kanditovao za izbore zakazane za 19. mart.

Glavni odbor Građanskog pokreta URA ove sedmice bi trebalo da odluči da li će i kog kandidata podržati na izborima 19. marta. Abazović konstatuje da su se, kako kaže, stvari iskristalisale.

Upitan šta je bilo sa njegovim najavama da će se Đukanović ove godine povući, što je poručivao u više navrata, Abazović odgovara da ostaje pri svojim tvrdnjama, te da će sve biti jasno do 20. maja kada je inauguracija novog predsjednika.

"Ja mislim da je on završio na ovaj ili onaj način. Svako bira svoj put. To je to, ne bih imao nikakav dodatni komentar. Ono što sam obećao građanima to se i desilo. Odgovorno tvrdim da će ova godina biti godina stabilizacije i moramo da prođemo još jednu dionicu. Mnoge stvari smo već prošli. Mnogo stvari treba da se dese koje su dobre za državu i nakon toga slijedi politička stabilizacija", istakao je Abazović u izjavi za Novu M.

On smatra da politička stabilizacija ne može da uslijedi dok je Đukanović na političkoj sceni.

"To je svima jasno, i domaćoj i međunarodnoj javnosti", rekao je Abazović.

Prema njegovom mišljenju DPS je nikad slabiji, iako su, kako kaže, ljudi komentarisali da će se ta partija revitalizovati na podgoričkim izborima jer je podržala manjinsku vladu.

"Dakle, o vizionarstvu ili o političkim političkim strategijama mogu da raspravljam, ali tu osjećam veliko samopouzdanje. 19. mart nije nije daleko, 20. maja imat ćemo inauguraciju novog predsjednika. Nije ni to predaleko", zaključio je Abazović.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...