BANOŽIĆ IŠAO U TURSKU TRAŽITI MILOSTINJU ZA ČOVIĆA: "Nadamo se dodatnom razumjevanju položaja Hrvata u Bosni i Hercegovini"

"Posebno smo zadovoljni nedavnim pozitivnim političkim pomacima u Bosni i Hercegovini", rekao je Banožić

  • Regija

  • 02. Mar. 2023  

  • 3

"Hrvatska se nada dodatnom razumijevanju Turske za položaj Hrvata u Bosni i Hercegovini", rekao je u četvrtak Hini ministar odbrane Republike Hrvatske Mario Banožić nakon sastanka s turskim kolegom Hulusijem Akarom u Ankari.

Banožić je turskom ministru nacionalne odbrane rekao da će Hrvatska nastaviti “aktivno i ustrajno” podržavati euroatlantski put zemalja u svom okruženju.

“Globalna sigurnosna situacija sve nas poziva na budnost i oprez i na području jugoistočne Evrope. Posebno smo zadovoljni nedavnim pozitivnim političkim pomacima u Bosni i Hercegovini te se nadamo dodatnom razumijevanju za položaj Hrvata u BiH”, rekao je.

Tursku je 6. februara pogodio razoran potres i odnio više od 45.000 života. Hrvatska je Turskoj poslala tim za potragu i spašavanje zarobljenih u ruševinama, a Banožić je rekao da Zagreb stoji na raspolaganju za daljnju pomoć.

“Iz vlastitog iskustva, Hrvatska zna kako je Turska jedna od vodećih zemalja u pružanju međunarodne humanitarne pomoći i među prvima se odaziva u kriznim situacijama. Još jednom upućujem zahvalu Turskoj na pruženoj pomoći nakon potresa u Republici Hrvatskoj”, rekao je Banožić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...