AKADEMIK ABDULAH SIDRAN OGOLIO STVARI DO KRAJA: "Sve je nelegitimno, nijedan postupak nećete naći u tom entitetu kome sam ja dao ime `četnitet`, a da je u skladu s pravom i Ustavom..."

Na šta god primijenite ovaj model vidjet ćete da to funkcioniše i da je to apsolutno pravilo njihovog ponašanja, kazao je Sidran.

  • Društvo

  • 03. Mar. 2023  

  • 5

Gost emisije Polis TVSA bio je akademik Abdulah Sidran, bosanskohercegovački književnik i scenarista. Poznavaoci njegovog lika i djela kažu da je oštrog pera i još oštrijeg uma.

Sidran je povodom Dana nezavisnosti BiH, govorio upravo o njoj, Bosni i Hercegovini, rekavši da je historija Bosne historija otimanja za Bosnu.

-Sve je nelegitimno, nijedan postupak nećete naći u tom entitetu kome sam ja dao dječije ime četnitet, nijedan postupak nećete naći koji je u skladu s pravom i Ustavom, koji je legitiman…, kazao je Sidran te dodao:

-Ja sam dobar znalac srpske književnosti. Svi mi znamo ep o Kraljeviću Marku, inače bio je turski vazal, vojnik – poginuo u Rumuniji, naveo je Sidran prisjetivši se kako je mitski junak u epu izašao na cestu i orao drum, a Turci su ga upozorili da to ne čini, nakon čega se on pobunio.

Sidran je kazao da se upravo takva matrica koristi i danas.

-Proizvodi se jedna protupravna situacija i kad nadležni subjekti upozore na tu protupravnu situaciju on taj napad i tu kritiku naziva nasiljem nad njim i to proglašava nezakonitim. Na šta god primijenite ovaj model vidjet ćete da to funkcioniše i da je to apsolutno pravilo njihovog ponašanja, kazao je Sidran.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...