ZORA VIDOVIĆ TVRDI: "U RS najviše zaposlenih od osnivanja, a i plate su sve veće..."

Ona je naglasila da je prosječna plata u Republici Srpskoj u prošloj godini iznosila 585 eura, a u januaru ove godine 622 eura.

  • Ekonomija

  • 04. Mar. 2023  

  • 2

Ministrica finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je da u ovom entitetu sada ima najviše zaposlenih od njegovog nastanka - više od 290.000 radnika, te da se plate povećavaju, kako u javnom i u realnom sektoru.

"Za svako povećanje plata u realnom sektoru vraćamo poreze i doprinose, tako da poslodavca to povećanje košta samo neto plata. Otkada je ta mjera uvedena prije dvije godine, mi smo 43 miliona KM vratili poslodavcima na ime poreza i doprinosa", rekla je Vidović.

Ona je naglasila da je prosječna plata u Republici Srpskoj u prošloj godini iznosila 585 eura, a u januaru ove godine 622 eura.

"To znači da je plata zaista povećana i vjerujem da je svim ozbiljnim poslodavcima, koji žele da nastave svoj biznis i da budu uspješni, prioritet povećanje plata i unapređenje tehnologija", dodala je Vidović.

Komentarišući isplatu određenog dijela plate radnicima "u kovertama", rekla je da se ta vrsta "sive ekonomije" u RS smanjuje, te da su radnici u tom pogledu sada u povoljnijoj poziciji.

Ministrica finansija Republike Srpske istakla je da su prethodni mandat na čelu Ministarstva obilježili događaji koji su se negativno odrazili na ekonomiju u cijelom svijetu, ali da je RS uprkos ograničenjima i pritiscima uspjela da održi privrednu aktivnost i pomogne svim privrednim subjektima.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...