POVEĆANJE OBIMA POSLOVANJA: Kompanija u bh. gradu otvorila 40 novih radnih mjesta (VIDEO)

Radnice koje su duže zaposlene ističu dobru radnu atmosferu i trude se da pomognu koleginicama na obuci.

  • Ekonomija

  • 05. Mar. 2023  

  • 0

U Srebrenici je obuku počelo oko 40 kandidatkinja za posao u tekstilnoj kompaniji ”6. novembar’’ pošto je firma ranije izrazila potrebu za dodatnim radnicima.

Radnice koje su duže zaposlene ističu dobru radnu atmosferu i trude se da pomognu koleginicama na obuci. Neke od žena na obuci posjeduju iskustvo, dok je za druge ovo prva prilika za zaposlenje.

Projekt povećanja broja radnika u tekstilnoj industriji podržala je Opština Srebrenica. Lokalna zajednica će snositi veliki dio troškova tokom trajanja obuke.

"S obzirom na to da smo nekad imali dogovor da uđemo zajedno, Opština i ta firma, u program obuke žena koje su zainteresovane, ja sam iskoristio potrebu da raspišem javni poziv za sve žene koje imaju i nemaju iskustvo kada je u pitanju ova industrija. Opština će pomoći u finansiranju prevoza, onih troškova koji su neophodni da se ta obuka provede. Imamo obećanje da će sve žene koje uspješno prođu obuku početi da rade", kazao je opštinski načelnik Mladen Grujičić (SNSD).

Obuka novih radnica će trajati tri mjeseca i u tom periodu one će sticati sva neophodna znjanja za rad u tekstilnom pogonu firme “6. novembar”. Na ovaj način, edukacijama i upošljavanjem jača se razvoj lokalnih zajednica, a samim tim i privreda Bosne i Hercegovine, javlja FTV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...