BENZEMA SE HVATAO ZA GLAVU: Novi kiks Reala iz Madrida, titula je sve dalje...

Aktuelni španjolski prvak sada ima devet bodova manje od Barcelone koja je na svom terenu pobijedila Valenciju 1:0. 

  • Sport

  • 06. Mar. 2023  

  • 0

U utakmici 24. kola španjolskog nogometnog prvenstva Real Madrid je na gostovanju kod Real Betisa odigrao 0:0 i sve je dalje od odbrane naslova prvaka.

Kraljevski klub je dominirao, imao nekoliko odličnih prilika, ali Real Betis se odlično branio. Gosti su u 12. minuti uspjeli postići pogodak. Sjajno je Karim Benzema zatesao mrežu iz slobodnog udarca, ali je lopta na putu do gola pogodila Antonija Rudigera u ruku, pa je nakon "asistencije" VAR-a gol poništen.

U 31. minuti odličnu je priliku propustio Rodrygo, a u 49. minuti Benzema. Prvu veliku priliku na utakmici domaćin je imao u 53. minuti, pucao je Borja Iglesias, ali je Thibaut Courtois odbranio.

Rodrygo je priliku imao i u 61. minuti, no pucao je iznad gola. Do kraja susreta prijetili su Dani Ceballos i Vinicus, ali bez promjene rezultata. Luka Modrić nije nastupio za Real zbog žutih kartona.

Aktuelni španjolski prvak sada ima devet bodova manje od Barcelone koja je na svom terenu pobijedila Valenciju 1:0. 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...