MAJKE I ŽENE SREBRENICE SE OKUPILE U TUZLI: Ogorčenje zbog rođendanske čestitke zločincu Ratku Mladiću

Majke i žene Srebrenice ogorčene su čestitkom za rođendan ratnom zločincu Ratku Mladiću, koja je u petak osvanula u Bratuncu, desetak kilometara od Memorijalnog centra u Potočarima.

  • Vijesti

  • 11. Mar. 2023  

  • 1

Na Trgu slobode u Tuzli održano je mirno okupljanje majki i žena Srebrenice. Kao i svakog 11. u mjesecu poruka je jasna: Pravda žrtvama, kazna zločincima!

Majke i žene Srebrenice ogorčene su čestitkom za rođendan ratnom zločincu Ratku Mladiću, koja je u petak osvanula u Bratuncu, desetak kilometara od Memorijalnog centra u Potočarima, prenosi Fena.

- To je širenje mržnje, nacionalizma, vrijeđanje žrtava... Čestitku su postavili njegovi saučesnici, odnosno ako oni nisu direktno sudjelovali u genocidu jesu njihovi očevi ili drugi članovi rodbine. Poručujem narodu iz kojeg dolazi zločinac Mladić da se bar malo postidi, da suosjeća sa svojim komšijama i prijateljima, da nas ne vrijeđaju - kaže Nura Begović, predsjednica Udruženja "Žene Srebrenice".

Također je komentirala i formiranje predmeta protiv Milorada Dodika zbog negiranja genocida i izrazila nadu da će Tužilaštvo BiH do kraja raditi na tome. Prokomentarisala je i navode o izjavi visokog predstavnika Christiana Schmidta.

- Čuli smo vijest o izjavama visokog predstavnika. Reagovali smo odmah i ako je to rekao morao bi nam se izviniti. Pratimo sve njegove odluke, sve njegove javne istupe. Čujemo sad nagađanja o njegovoj izjavi, da li je rekao ili nije, očekujemo da napiše, da kaže je li rekao ili nije. Ako je rekao, neka se izvini... Neka zakaže sastanak sa svim udruženjima, pa neka nam kaže šta je rekao - poručila je Begović.

Mirno okupljanje majki i žena Srebrenice okončano je učenjem Fatihe za sve žrtve genocida.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...