OVAKO SU UBICE NAMAMILE ESKOBARA: Razmjenjivali sa njim PORUKE, pa ga iz blizine "ovjerili" hicem u glavu (FOTO/VIDEO)

Osumnjičeni du unaprijed ugovorili sastanak sa Radoševićem i tako osigurali laku metu.

  • Hronika

  • 11. Mar. 2023  

  • 0

Ranko Radošević (54) zvani Eskobar iz Nikšića ubijen je u četvrtak oko 11 sati na pumpi u Rušnju sa čak sedam hitaca iz pištolja.

Muškarci (28) i (26), osumnjičeni za ubistvo, uhapšeni su danas u štek stanu u Novom Beogradu zajedno sa djevojčicom od 17 godina koja je bila sa njima.

Telegraf nezvanično saznaje da su osumnjičeni unaprijed ugovorili sastanak sa Radoševićem i tako osigurali laku metu.

"Prema saznanjima iz istrage, zvali su Ranka i ponudili mu kola na prodaju s obzirom na to da ima auto plac. Sa njim su razmjenili 13 poruka. Sastanak je bio zakazan u vrijeme kada su ušli u kafić i upucali ga", rekao je sagovornik iz istrage.

Također je potvrđeno da je Eskobar bio visoko pozicionirani pripadnik škaljarskog klana, a da su egzekutori radili za kavački.

alt

Podsjetimo, osumnjičeni za ubistvo, sudeći prema snimku hapšenja, bili su veoma opušteni. Prema snimku koji je objavio MUP riječ je o "stanu na dan", a kako se vidi, pištolj se nalazi među grickalicama.

Dvojica osumnjičenih iz štek stana izvedeni su sa lisicama na rukama. Obojica su bila obučena u sportsku garderobu, a na snimku hapšenja može se vidjeti da jedan od njih primjetno šepa, a drugi je izveden u roze papučama.

Ranko Radošević je ubijen u četvrtak dok je u kafiću na benzinskoj pumpi u Rušnju u koji je navraćao gotovo svakog dana ispijao kafu. Kamere su snimile dvojicu napadača obučenih u crno sa kapuljačama i hirurškim maskama kako ulaze u lokal u kom je u tom trenutku bilo najmanje 20 očevidaca.

Ispalili su nekoliko hitaca nakon čega je jedan od njih prišao i overio ga iz blizine u glavu.

Ubijeni Radošević, koji je poznat i kao Eskobar, navodno je slovio za vođu nikšićkog klana koji usko sarađuje sa škaljarskim klanom.

Njegovo ime se spominjalo i nakon hapšenja klana Veljka Belivuka kada se jedno od pronađenih vozila vodilo upravo na Radoševića.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...