NAORUŽAVANJE U SUSJEDSTVU: Na 620.000 stanovnika više od 100.000 oružnih listova, ali ni to nije sve...

Nezvanični podaci govore da postoji i oko 80.000 komada oružja u nelegalnom posjedu

  • Regija

  • 13. Mar. 2023  

  • 3

U Crnoj Gori, koja ima oko 620.000 stanovnika, izdato je više od 100.000 oružanih listova, podatak je Ministarstva unutrašnjih poslova, a procjene su da skoro toliko ima i nelegalnog vatrenog oružja.

Kako se navodi, izdato je 60.900 dozvola za posjedovanje vatrenog oružja i 42.709 dozvola za posjedovanje i nošenje oružja.

Ivan Pekić iz Internacionalne policijske organizacije rekao je da, prema posljednjim zvaničnim podacima specijaliziranih kuća, građani Crne Gore posjeduju oko 130.000 komada vatrenog oružja, a nezvanični podaci govore da postoji i oko 80.000 komada oružja u nelegalnom posjedu, javlja RTCG.

“Mi ni danas ne znamo gdje je nestalo naoružanje iz magacina JNA – od zolji, pištolja i bombi, do težeg naoružanja“, kazao je Pekić.

Nekadašnji službenik MUP Ranko Vuković, koji je do 1994. godine radio na izdavanju i oduzimanju dozvola za oružje, naveo je da je tada u Crnoj Gori samo 20.000 građana imalo dozvolu za posjedovanje vatrenog oružja.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...