NAKON INCIDENTA S RUSKIM LOVCEM: Amerikanci lansirali novi špijunski dron iznad Crnog mora...

Pentagon je ranije isticao da incident neće zaustaviti Washington da nastavi s letovima dronova.

  • Evropa

  • 18. Mar. 2023  

  • 0

Sjedinjene Američke Države su nastavile s letovima špijunskih dronova nad Crnim morem nakon incidenta s ruskim lovcem koji je rezultirao padom američke bespilotne letjelice, objavili su jučer američki dužosnici.

Dron RQ-4 Global Hawk jučer je letio nad tom regijom, rekli su dužnosnici dodajući da je to prva takva misija nakon događaja u utorak.

Pentagon je ranije isticao da incident neće zaustaviti Washington da nastavi s letovima dronova.

Pad drona MQ-9 bio je prvi izravni američko-ruski incident od početka rata u Ukrajini i dodatno je pogoršao odnose između Washingtona i Moskve koji su se međusobno optuživali.

Rusija je odbacila američke optužbe da su dva ruska lovca Su-24 neoprezno letjela oko američkog drona i tvrdi da letjelice nisu došle u kontakt nego je dron pao nakon “oštrog manevriranja”.

Bijela kuća je u četvrtak objavila video snimku za koju kaže da opovrgava rusku verziju događaja i pokazuje da je dron pao u Crno more nakon što ga je udario ruski borbeni zrakoplov.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...