SUZE SU SAME TEKLE: Messi postigao 800. gol u karijeri, ali svijet bruji o dočeku za pamćenje... (VIDEO)

Video pogledajte u nastavku.

  • Šareni svijet

  • 24. Mar. 2023  

  • 0

Sinoć je Argentina u Buenos Airesu igrala prijateljsku utakmicu s Panamom. Pobijedila je 2:0 golovima Thiaga Almade u 78. i Lionela Messija u 89. minuti. Utakmica na Monumentalu bila je zapravo velika fešta svjetskih prvaka, prvi njihov meč nakon trijumfa u Kataru prije tri mjeseca. Da proslava završi bajkovito, pobrinuo se nacionalni heroj.

Nakon što je u zadnjih godinu i pol Argentinu konačno odveo do južnoameričkog i svjetskog naslova, Lionel Messi (35) je sve zaključio majstorskom i povijesnom golčinom. Minutu prije kraja je iz slobodnjaka ljevicom s oko 20 metara prebacio živi zid s osam suparnika te pogodio desni kut. 

Messi je tako u 173. nastupu za Argentinu postigao 99. gol. Za Barcelonu je zabio 672, a za PSG 29 puta, tako da mu je ovo 800. gol u 1039. nastupu u profesionalnoj karijeri.

No, svjetski mediji pišu o spektaularonom dočeku aktuelnih svjetskih prvaka. Mnogi igrači Argentine nisu mogli zadržati suze.

Video pogledajte u nastavku.

Lionel Messi in tears 

What a moment as Argentina welcomes back its World Cup winners. pic.twitter.com/Pn9lHAw7uV

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...