"PRESJEKAO SAM JOJ GRKLJAN DA SE UVJERIM DA JE MRTVA": Daniel brutalno ubio ženu, zločin riješen na nevjerovatan način

Obdukcija je pokazala da po Endži bio koban ubod u predelu vrata.

  • Hronika

  • 25. Mar. 2023  

  • 1

Daniel White (36) iz Velike Britanije osuđen je na doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva svoje supruge Angie White (45), a cijeli slučaj riješen je pomoću audio zapisa koje je snimio uređaj "Alexa", virtuelni asistent kog je razvio Amazon.

Naime, Daniel White je šutnuo zaključana vrata spavaće sobe supruge, zadavio je i prerezao joj grkljan, piše BBC.

Nakon toga je pobjegao iz njihove kuće u gradu Swansea, u Walesu, u ženinom automobilu prije nego što je pozvao policiju i priznao zločin u oktobru 2022. godine.

Osuđen je na doživotnu kaznu zatvora sa najmanje 20 godina i 10 mjeseci nakon što je priznao ubistvo.

Policajci su otišli u njihov dom gdje su pronašli otključana ulazna vrata i tijelo Angie u spavaćoj sobi.

Na sudu je rečeno da je Daniel nekoliko puta hapšen zbog nasilja u porodici i silovanja. Neposredno prije ubistva pušten je iz zatvora nakon što je odlužio desetogodišnju kaznu.

Inače, po svemu sudeći njegova supruga je strahovala od njega budući da je zaključala bravu na vratima svoje spavaće sobe, koju je White polomio nakon što je počela svađa preko poruka.

Komšije su čule lupanje, vrištanje i buku oko dva sata ujutru 22. oktobra prošle godine prije nego što su čuli kako se vozilo udaljava. Malo prije šest sati ujutru, Daniel je pozvao policiju i rekao da je zadavio ženu i presjekao joj grkljan.

"Svađali smo se i ona je zaključala vrata i rekla da želi da odem. Samo sam želio da uzmem svoje stvari i odem. Zadavio sam je i presjekao joj grkljan da se uvjerim da je mrtva", rekao je dispečeru.

Na sudu je rečeno da je par imao uređaj Amazon Alexa, koji može da kontroliše električne uređaje za domaćinstvo kada se aktivira glasom. Na kraju je pomoću ovog uređaja riješen slučaj.

"Policija je otkrila da je Angie u 3.03 u svojoj spavaćoj sobi rekla: 'Alexa, pojačaj na tri'. U 3.16 čuje se Danijelov glas koji kaže: "Alexa, stani". Potom se vraća dole u ​​dnevnu sobu i kaže: "Uključi se Alexa", ali ono što se također može čuti je da je ostao bez daha i izgleda da su to trenuci kada je otišao po nož", rekao je tužilac.

Potom se vraća u spavaću sobu u 3.18 kada kaže "Alexa, upali svetlo", a u 3.19 kaže "Alexa, ugasi TV".

Tužilac je rekao da je između 3.03 i 3.16 ujutru White provalio kroz vrata i zadavio Angie, zatim sišao da uzme nož i potom joj je prerezao vrat.

Izricajući kaznu u petak, sudija Paul Thomas KC rekao je da je Daniel White bio "ozbiljna opasnost" za žene čak i prije nego što je ubio suprugu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...