NOVI ADUT IZ FRANCUSKE: Otkriven dugo najavljivani Renaultov model, ima 7 sjedala, a cijena…

Kod modela s pet sjedala prtljažnik je obima 777 litara.

  • Auto

  • 29. Mar. 2023  

  • 0

Desetljećima je Renault Espace bio sinonim za prostrani monovolumen, ali ta klasa automobila danas je u izumiranju. Predstaviti novi model bilo bi ravno samoubistvu proizvođača jer tržište za njih više ne postoji.

Preuzeli su ga SUV-ovi. Pomalo očekivano Espace je postao SUV, i to povećana verzija kompaktnog Australa, sa sedam sjedala (dostupan je i s pet sjedala). Kažu u Renaultu da je novi Espace 215 kilograma lakši od monovolumena kojeg zamjenjuje.

alt

Kod modela s pet sjedala prtljažnik je obima 777 litara. Unutrašnjost je gotovo ista kao na Australu s 12,3-inčnim digitalnim instrumentima i 12-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir. U ponudi će biti 1,3-litreni benzinski motor (160 KS) te hibrid s ukupnih 199 KS. Osim što ima sofisticiraniji multi-link stražnji ovjes, Espace ima i upravljanje (zakretanje) stražnjih kotača (s nekim verzijama). S ovim sistemom krug okretanja smanjio se na 10,4 metra kao kod Clija, a bez njega je 11,5 metara.

alt

Renault će ovog proljeća početi primati narudžbe za novi Espace, a cijena još uvijek nije poznata...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...