ĐONLAGIĆ DIREKTNO: "SNSD i HDZ politički nokautirali Trojku na plaćama političara"

Delegat Zlatko Miletić kazao je da je jedina intencija poslanika na današnjoj sjednici bila usvajanje budžeta kako bi sebi povećali plate.

  • Politika

  • 30. Mar. 2023  30. Mar. 2023

  • 1

Delegat u Domu naroda PS BiH Dženan Đonlagić kazao je nakon današnje sjednice da su SNSD i HDZ politički „nokautirali“ stranke trojke kao dio vlasti na državnom nivou.

"Pustili su im ovaj zakon jučer na Predstavničkom domu zato što je išao prije budžeta, pa su glasali za zaustavljanje rasta plata političarima kako bi dobili budžet. Danas su na Domu naroda pustili hitnu proceduru a onda srušili zakon", naveo je Đonlagić.

Kako je kazao, jučerašnja najava predstavnika stranaka trojke da će se dogoditi historijski napredak na državnom nivou trajala je jednu noć.

"Sve što su govorili o novom konceptu vladanja danas je srušeno s obzirom da su SNSD i HDZ zaustavili mogućnost da se spriječi rast plata političarima. Budžet je usvojen i sada će ići novi obračun plata političarima uz rast koji će u prosjeku biti od 500 KM i više mjesečno", dodao je.  

Delegat Zlatko Miletić kazao je da je jedina intencija poslanika na današnjoj sjednici bila usvajanje budžeta kako bi sebi povećali plate.

"Izigravanjem zastupnika i delegata Doma naroda, s obzirom da većina kolega nije imala priliku vidjeti dokument, prijedlog budžeta za 2023. godinu, a zatim su napravili permutaciju i zakon o plaćama stavili kao drugu tačku dnevnog reda, očigledno je da su samo željeli sebi povećati platu", kazao je Miletić.

Navodi da je samo povećanje plata osjetljivo pitanje za građane BiH, te da će se na ovaj način stvoriti još veća razlika između plata poslanika i drugih uposlenika institucija BiH, prenosi Fena.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...