LENDO NAJAVIO PREOKRET: „SDA neće sa HDZ-om, a bez SDA nema nove vlade, to što priča Dragan Čović..."

-Kršenje zakona FBiH je imenovati Vladu bez saglasnosti, poručio je Lendo.

  • Politika

  • 01. Apr. 2023  01. Apr. 2023

  • 12

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo (SDA) gostovao je u programu Face televizije.

"Bila je obavezna saglasnost dvojice potpredsjednika, da bi se imenovala Vlada! Kršenje zakona FBiH je imenovati Vladu bez saglasnosti! Krajnji je bezobrazluk da sam ja, kao predstavnik Bošnjaka, potpuno zaobiđen u razgovorima o izboru političkih aktera koji ulaze u Vladu! Od Igora i mene se samo tražilo da dostavimo saglasnost! Igor je dobro izanalizirao i odbio dati saglasnost za spisak. Uloga rukovodstva Vlade FBiH ima veliku važnost i Stojanović je u pravu što nije dao saglasnost. Kasno je dobio spisak kandidata. SDP je ozbiljna stranka i stanje u njihovim redovima ne bih komentarisao! SDP je pala pod utjecaj manjih političkih stranaka, što nije dobro! Vraćamo se na to da SDP, SDA i HDZ trebaju krenuti u kreiranje vlasti! Ne može se formirati Vlada FBiH bez SDA, SDP-a i HDZ-a! Lidija Bradara nikada neće dobiti saglasnost ukoliko jedna strana nije u vlasti!", kazao je Lendo.

Hadžifejzović: "Šta ako HDZ neće sa SDA u vlast?

Lendo: "Nećemo ni mi s njima! Onaj ko bude u rukovodstvu Federacije odlučuje ko će u Vladu! Ako neće s nama, onda nema nove vlade! Ako HDZ i SDP to ne shvate, bit će problema!"

Hadžifejzović: "Šta ako se ne potpiše do određenog roka?"

Lendo: "Onda ostaje trenutna Vlada da radi u svom obliku kao i do sada! Ako SDP donese odluke preko svojih organa, mi ćemo vrlo brzo krenuti u rješavanje problema! Ja predstavljam Bošnjake. Ako se HDZ-u to ne sviđa, morat će to prihvatiti! Schmidtu je jasno da je SDA najotvorenija za saradnju s međunarodnom zajednicom! Ostajemo aktivan partner Schmidta i Američke ambasade! Schmidt će ponovo upozoriti ovu trojicu predsjednika da moraju poštivati Ustav i da formiraju Vladu FBiH! Čović tvrdi da će se imenovati Vlada do 6. aprila, ali ja ističem i siguran sam da neće! U narednih mjesec on treba sjesti s Bakirom i Nikšićem i da kreiraju rješenje ka imenovanju Vlade FBiH!"

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...