SAGNUO GLAVU PA PODIGAO ZASTAVU: Šef zloglasne grupe Wagner tvrdi da su zauzeli Bahmut, uslijedio je odgovor Ukrajine...

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je kasno sinoć da je vojna situacija "posebno vruća" u Bahmutu.

  • Svijet

  • 03. Apr. 2023  03. Apr. 2023

  • 1

Šef zloglasne ruske plaćeničke vojne kompanije Wagner Jevgenij Prigožin je u videoporuci objavljenoj na svom Telegram kanalu objavio da su njegovi vojnici podigli rusku zastavu na upravnoj zgradi u ukrajinskom gradu Bahmutu.

Podsjetimo, ruske snage očajnički pokušavaju osvojiti Bahmut još od jula prošle godine, pri čemu prednjače upravo jedinice Wagnera, dobrim dijelom sačinjene od zatvorenika koji su oslobođeni iz ruskih zatvora u zamjenu za ratovanje u Ukrajini.

"S pravne tačke gledišta, Bahmut je zauzet. Neprijatelj je koncentriran u zapadnim dijelovima", rekao je Prigožin u videosnimci koja ga prikazuje noću, sa šljemom na glavi i ruskom zastavom u rukama. Tvrdi da na zastavi piše "u sjećanje Vladimiru Tatarskom", ruskom vojnom blogeru i prokremaljskom propagandisti koji je sinoć ubijen bombom u Sankt-Peterburgu.

Ukrajinski dužnosnici nisu međutim dali naslutiti da je Bahmut pao u ruske ruke, a Prigožin je ranije iznosio tvrdnje koje su bile preuranjene.

Nakon što je Prigožin objavio video, ukrajinski vojni čelnici objavili su kako su neprijateljske snage pokušale zauzeti Bahmut, ali su ukrajinski branitelji "odbili više od 20 napada".

Ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski izjavio je kasno sinoć da je vojna situacija "posebno vruća" u Bahmutu.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...