SLAVNI GLUMAC MARKO JANKETIĆ NAKON ŠTO JE KRITIKOVAO POLITIČARE DOBIO PRIJETNJE SMRĆU: "Udarili ste na moju porodicu, branit ću se..."

“Živimo u društvu koje ne funkcioniše. Nije prije 10 godina bilo bolje", poručio je Janketić

  • Kultura

  • 04. Apr. 2023  

  • 3

Glumac Marko Janketić oglasio se nakon što su mu upućene prijetnje smrću zato što je kritikovao političko i društveno stanje u Srbiji.

“Nevaspitano je s nevaspitanim ‘ljudima’ biti vaspitan! Udarili ste na moju porodicu?! E, je*em li vam majku! Braniću se”, napisao je na svom Instagram profilu.

Kao što je već poznato, on je u emisiji “Pop Tok”, koja se emituje na Nova.rs, izjavio da bi volio da njegove kćerke žive u društvu koje nije obespravljeno i gdje institucije imaju svoju ulogu.

“Živimo u društvu koje ne funkcioniše. Nije prije 10 godina bilo bolje, da je bilo, ne bi sada bilo gore, eto tako bih to rekao. Odavde bi trebalo otići. Pokupiš kofere, kupiš avionsku kartu u jednom pravcu i zapališ odavde. Ovdje nikada neće biti bolje”, između ostalog je rekao.

Uslijedile su brojne reakcije na društvenim mrežama, a neki su mu prijetili smrću. Mnoge Janketićeve kolege su mu pružile podršku, među kojima su Sergej Trifunović, Branislav Trifunović i Goran Bogdan.

alt

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...