STRAHOVITE EKSPLOZIJE NA OKUPIRANOM PODRUČJU: Detonacije na području uzletišta u ruskoj bazi, procurila snimka s lica mjesta...

Video iz Telegrama gradonačelnika Melitopola Ivana Fedorova.

  • Evropa

  • 06. Apr. 2023  

  • 0

Ivan Fedorov, gradonačelnik okupiranog ukrajinskog grada Melitopolja u regiji Zaporižja, izvijestio je o više snažnih eksplozija tokom noći. Fedorov se, podsjetimo, nalazi u egzilu od ruske okupacije grada.

"U gradu je zabilježeno nekoliko silovitih eksplozija", objavio je Fedorov na svom Telegram kanalu. Zaporižja je jedna od četiri djelomično okupirane ukrajinske regije čiju aneksiju je lani proglasio ruski predsjednik Vladimir Putin. Ostale tri su Donjeck, Luhansk i Herson.

U noći 6. aprila eksplozije u okupiranom Melitopolju čule su se u području uzletišta, gdje se nalazi baza ruske vojske. Video iz Telegrama gradonačelnika Melitopola Ivana Fedorova. 
 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...