DRAGAN BURSAĆ: "Crkva Srbije dala prijedlog konačnog rješenja za Crnogorce!"

Kažem vrijedno je pomenuti, samo ne znam kome se PEN obraća, jer region opijeno slavi “novog borca protv korupcije“, Milatovića a strane, relevantne adrese su zauzete namirivanjem Vučića. A to namirivanje i jeste Crna Gora i Bosna i Hercegovina, kojima je namijenjena sudbina kusura, ostatka zarad mira u albansko-srpskim kućama.

  • Mini market

  • 07. Apr. 2023  07. Apr. 2023

  • 0

Piše: Dragan BURSAĆ (CdM)

 “Pop Femić i ostali femići su odredili Crnogorcima sudbinu-ili dva metra pod zemljom ili 20 hiljada kilometra od zemlje. Imaće kad da se češu po glavi oni koji su doprinijeli da se pojavi jedan ovakav ispod skuta Crkve Srbije i kaže Crnogorcima u Crnoj Gori da “neće imati šta da traže u naše krajeve“. Imaće kad da se počešu po glavi, ukoliko glave budu imali.“

Dragi Crnogorci i Crnogorke, ne trebate puno naprezati moždane ćelije oko toga šta će biti sa vama u budućnosti. Ako se pita Ognjen Femić, jerej Crkve Srbije, vas sljeduje iseljenje ili nestanak. Kain (čitaj: Crnogorci koji ne žele da budu Srbi) naprosto po Femiću ,,neće imati šta da traže u naše krajeve“. Ovo eksplicitno kaže opskurni sveštenik u svom đubretu od teksta “Ujedinjenje ili ukrajinizacija“, pa kliče na svoje genocidne riječi-Amin!

E sad, možemo mi polemisati koliko je ovaj četnički portal relevantan, tek nije loše znati da iza njega stoji rektor državnog Univerziteta Crne Gore Vladimir Božović, a da je Femić “ugledni kolumnista“ Mitropolije crnogorsko-primorske i portala Vidovdan. A pouzdano vam mogu reći, klinac bi on pisao i bio kolumnista da ne stoje iza njega oni koji stoje i još gore, da nije onih čitatelja ispred njega željnih ovakvih bljuvotina.

Na nacistički tekst se neću pretjerano osvrtati, siguno ste ga negdje našli i proklinjali sebe i dan kad ste naučili čitati, ali hoću o nečem drugom.

Naime, sustavna mržnja koja zrači iz Crkve Srbije i koja se preko velikosrpskog nacionalizma u megatonima izlijeva i zrači po Crnoj Gori-upravo je zastrašujuća. Željeti jednom narodu nestanak ili asimilaciju ili protjerivanje sa pozcijie moći i paraduhovne sile, namijenili su Hitler nekad Jevrejima, Ratko Mladić dockan Bošnjacima i Putin danas Ukrajincima.

A kad smo kod Ukrajinaca, naravno, ne časivši časa zaprijetio je jerej Femić da Crnu Goru čeka ono što je sačekalo Ukrajinu i Ukrajince. Stvar je do kraja jednostavna, kao što zlo od Putina ne priznaje ukrajinski narod i ukrajinsku državu, što mu daje bolesni alibi da ubija i ništi Ukrajince, njihove gradove, sela, ljude i zemlju, e isto je naumio jerej Ognjen Femić ispred Crkve Srbije Crnogorcima. Po toj logici, rusku ulogu na Balkanu bi trebala preuzeti valjda Srbija.

Ako vam se čini da ste negdje već čuli za termin “ukrajinizacija Crne Gore“, dobro ste čuli. Propagatori ovog bestijalnog ludila su oba brata Mićovića, Joanikije i Milutin, a koji su zaduženi da nameću teoriju o nepostojanju Crnogoraca i konačno rješenje u vidu ništenja poput onog u Ukrajini. Pa vam ovaj suludi jerej u konačnici dođe tek kao neki glasnogovrnik paklenog plana koji se piše i sastavlja od 30. avgusta 2020, a eto sad je došlo vrijeme da se Crnogorcima kaže “Raus“ iz sopstvene države.

I ne lupeta jerej Ognjen Femić to baš sad slučajno. Nakon pročetničkog orgijanja i slavlja Milatovićeve pobjede koja je označila još jedan osvojen pik u Crnoj Gori od strane srpskog sveta, sad kad su se karte otvorile, predstavnici velikosprskih politika progovaraju kakva je sudbina Crnogoraca i Crne Gore, pa to sve začine sa “Amin“.  Raus i Amin!

Vjerujem da bi ove Femićeve sramne riječi bile strane i čak srpskim okupatorima iz 1918, pa bi mu da mogu kazali, odvadi malo pope. Ali, eto, stekli su se uslovi, kako kaže popovska ali svjetovna pamet da jedan Femić, mrtav ozbiljan napiše nacistički manifest.

I ne ostavlja on tu mjesta za neke dileme-Ujedinjenje u srpskom svetu, pod Srbijom ili ukrajinizacija Crne Gore urlilče Femić, a eho tišine odobravanja ječi i iz Crkve Srbije i iz same Srbije i iz RS-a, a bogme i iz centrala srpskih partija u Crnoj Gori. Nema tu osude, niti će je biti.

Vrijedno je na ovom mjestu pomenuti obraćanje Crnogorskog PEN-a, đe se između ostalog, bez uvijanja kaže i ovo:

“Suviše su svježa śećanja na ratove u bivšoj YU da nam ne bi bila jasna poruka koju šalju “kolumnisti” nezvaničnoga glasila crnogorske vlasti, kako mirski tako i duhovni. O tim anticivilizacijskim, destruktivnim i ratnohuškačkim porukama i pozivima na genocid obavijestićemo relevantne međunarodne adrese“.

Kažem vrijedno je pomenuti, samo ne znam kome se PEN obraća, jer region opijeno slavi “novog borca protv korupcije“, Milatovića a strane, relevantne adrese su zauzete namirivanjem Vučića. A to namirivanje i jeste Crna Gora i Bosna i Hercegovina, kojima je namijenjena sudbina kusura, ostatka zarad mira u albansko-srpskim kućama.

Pa onda i ne čudi što neće biti pretjeranih reakcija na poziv jednog duhovnika na genocid, ovaj put nad Crnogorcima, jer ne valja talasati, sad kad je “dikaktor“ Milo sišao sa vlasti, a “mlade, demokratske snage“ pobijedile. Doduše, taj “diktator“ je džentlmenski čestitao Jakovu i više nije na čelu partije, ali koga je sad to briga. Valja se okrenuti Otvorenom Balkanu, koji je eufemizam za srpski svet, a ko to neće, da citiram popa Femića “neće imati šta da traži u naše krajeve“.

Na koncu, sa jezom u žilama ne mogu da se ne složim sa podivljalim jerejem Ognjenom Femićem, koji kaže misleći na srpski svet: “proces stvaranja jednog velikog umjesto mnogo manjih naroda je i kod nas počeo i nezaustavljiv je“.

Imaće kad da se češu po glavi oni koji su svojom indolencijom, bahatošću, ljenošću i gluopošću doprinjeli da se pojavi jedan Femić ispod skuta osvajačke Crkve Srbije i imperijalne srpske države. Kažem, imaće kad da se počešu po glavi, ukoliko glave budu imali. Femić i femići su im odredili drugu sudbinu-ili dva metra pod zemljom ili 20 hiljada kilometra od zemlje.

Zvuči poznato!?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...