"DRAGI JOVO, HVALA TI ZA SVE": Na sarajevskoj Vijećnici osvanula poruka u čast Jovanu Divjaku, oglasila se i Benjamina Karić

Sarajevo te ne zaboravlja generale! U časnu obavezu svima nama ostavio si da pratimo tvoj put. Počivaj u miru", napisala je Karić.

  • Sjećanje

  • 08. Apr. 2023  08. Apr. 2023

  • 2

Jovan Divjak, bivši general Armije Republike Bosne i Hercegovine, preminuo je na današnji dan 2021. godine.

U njegovu čast, na sarajevskoj Vijećnici večeras je osvanula poruka "Dragi Jovo, hvala ti za sve". Pored te poruke, na vijećnici je i grb Republike Bosne i Hercegovine.

O ovome se oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Prije dvije godine napustio nas je general Jovan Divjak, simbol herojske odbrane voljenog nam grada, simbol duhovnog otpora, prkosa, ali i ljubavi, mira, zajedništva, snage.

Sarajevo te ne zaboravlja generale! U časnu obavezu svima nama ostavio si da pratimo tvoj put. Počivaj u miru", napisala je Karić na Twitteru.

Podsjetimo, u Sarajevu je 8. aprila 2021. godine, u 84. godini preminuo bivši general Armije Republike Bosne i Hercegovine Jovan Divjak. 

Divjak je rođen 11. marta 1937. godine u Beogradu, gdje je završio 12. klasu Vojne akademije u Beogradu, kurs za komadanta bataljona, Komandno-štabnu akademiju i Ratnu školu. Kasnije je završio Štabnu školu francuske vojske.

Predavao je u Vojnoj školi u Sarajevu, a rat ga je zatekao na dužnosti oficira u štabu Teritorijalne odbrane BiH. Postao je brigadni general Armije RBiH i pomoćnik načelnika Glavnog štaba Armije Republike Bosne i Hercegovine.

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...